Subota donosi brojna događanja: Magic Leon, Festival igranja te izložbe radova i fotografija mladih Velikogoričana

magic leon

Subota donosi brojna zanimljiva događanja u našem gradu namijenjena djeci. Manifestacija Svibanj – mjesec mladih i obitelji započet će čarolijama Magic Leona koji nastupa u 9.45 sati kod Muzeja Turopolja. U slučaju kiše program će se održati u Centru za posjetitelje, najavili su iz goričke Turističke zajednice.

Magic Leon pobjednik je devete sezone Supertalenta, a goričkim klincima pokazat će čarolije u kojima će zasigurno uživati i odrasli.

U 10 sati, također kod Muzeja Turopolja, počinje Festival igranja. Festival organizira Dječji vrtić Velika Gorica u suradnji s Centrom Rastimo zajedno. Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.

Organizatori ističu kako je igra dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Igra je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, pomoću kojih razvija sve svoje mogućnosti.

Zajednička igra roditelja i djece je izuzetno važna. Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe pozitivno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh.

Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način.

Otvorenje dvije izložbe u Centru za posjetitelje

U 11 sati u Centru za posjetitelje bit će otvorene izložbe radova iz projekta Zelena optika na temu „Turopoljska podgutnica“ i fotografija na temu „Obiteljska priča“.

Ako želite vidjeti kako su učenici i studenti velikogoričkih obrazovnih institucija u sklopu kreativnih radionica iz naočalnih leća izradili broševe s raznim motivima među kojima je i turopoljska podgutnica, dođite u Centar za posjetitelje.

Međunarodni projekt „Zelena optika“, koji vodi izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica, je iz akademskog okruženja uspješno zaživio u društvenoj zajednici u Hrvatskoj i Portugalu te čini jedinstven primjer kružnog gospodarstva ukazujući na sprječavanje onečišćenja prirodnog okoliša mikro plastikom iz specifičnog izvora koji predstavljaju kontaktne leće i naočale izrađene od polimera.

Osim izložbe na temu Turopoljska podgutnica, u Centru za posjetitelje bit će otvorena i izložba fotografija „Obiteljska priča“, koje su izradili učenici OŠ Eugena Kvaternika i UZ Eugen.

Stručni žiri će nakon otvorenja izložbe izabrati fotografiju koja će biti izrađena kao razglednica Turističke zajednice Velika Gorica, a autora će nagraditi s dvije ulaznice u Rimske terme.

Program najavljen za nedjelju (Revija nošnji i FIFA turnir) odgođen je i održat će se sljedeći  vikend u Parku dr. Franje Tuđmana.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare