Bravo Mihael Pal: Mladi sportski penjač iz Buševca pobjednik Blok kids lige s maksimalnim brojem bodova

mihael
Foto: Privatna arhiva

Mihael Pal iz Buševca osvojio je u subotu prvo mjesto u trećem kolu Blok Kids lige u sportskom penjanju i tako s maksimalnih 300 bodova postao ukupni pobjednik ovogodišnje lige. Mladi sportski penjač uspio je osvojiti svih 300 bodova.

Drugo mjesto je osvojio Šimun Vukadinović s  215 bodova, a treće mjesto pripalo je Sebastianu Parisi koji je osvojio 177 bodova.

Treće, zadnje kolo, se je održalo u dvorani SPK „Vertikal“ u Varaždinu. Mihael se takmičio u kategoriji kadeti  i od osam staza s lakoćom ih je popeo sedam i to iz prvog pokušaja.

Zadnju stazu koju je penjao, „smjer broj 7“, popeo je iz trećeg pokušaja. I kada je uspio cijela dvorana mu je pljeskala. Naglašavamo da su se na istim stazama takmičili i kadeti i mlađi juniori, a jedini je uz Mihaela, tu stazu popeo i Šimun Vukadinović, iz sedam pokušaja.

Nakon pobjede Mihael je bio presretan. – Bilo mi je odlično, svi su za mene navijali i veselili se kad sam prvi popeo stazu broj 7. Čuo sam da se u dvorani pričalo da ju je nemoguće popesti i to me je motiviralo da uspijem. Dobio sam predivne poklone. Veselim se da ću se i iduće godine natjecati i možda opet pobijediti – poručio je mladi penjač iz Buševca.

Svaki natjecatelj je dobio majicu, a za prva tri mjesta, osim medalja, dijelile su se i vrijedne nagrade.

Na Blok Kids se mogu natjecati djeca do 16. godina, svatko u svojoj kategoriji. Kroz tri mjeseca ove lige, takmičilo se 90-ak natjecatelja iz  Zagreba, Samobora, Osijeka,  Stubice, Varaždina, Ljubljane i raznih drugih mjesta.

Natjecanje se ponovno vratilo mladim penjačima nakon stanke od dvije godine zbog pandemije.

BLOK KIDS liga je Boulder Liga kontinetalne sjeverne Hrvatske i obuhvaća natjecatelje raznih penjačkih iskustva i vještina.

mihael

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare