Pijan galamio i vrijeđao susjeda u Velikoj Gorici: Zaradio kaznu od 100 eura, a na kraju će platiti samo 20,36 eura

galamio
Foto: Gorica.info

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici ovih dana kažnjen je 53-godišnji muškarac koji je na Badnjak 2021. pijan narušavao javni red i mir. Kako se navodi u presudi, muškarac je u jednoj goričkoj ulici tog dana u ranim večernjim satima pod utjecajem alkohola od 1,67 promila vikao i galamio, lupao po ogradi i vrijeđao vlasnika kuće.

Sudac ga je kaznio s novčanom kaznom od 100 eura, a kako je prespavao u policiji to mu se računa kao 79,64 eura, tako da okrivljenik mora platiti samo 20,36 eura. Dužan je platiti i trošak prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 40 eura.

„Galamdžija“ se na sudu nije pojavio. Naime, svi pozivi su se vratili neuručeni s naznakom pošte „obaviješten nije podigao pošiljku“. Zbog toga su ročišta nekoliko puta odgađana.

Kako bi okrivljenika doveo na sud, sudac je tražio od policije terensku provjeru adrese i uručenje poziva za ročište. No policajci muškarca nisu pronašli na adresi, tada je krenula daljnja potraga u kojoj su utvrdili da okrivljenik nema prebivalište u Hrvatskoj od 13. veljače 2019. jer živi u Njemačkoj.

Poziv za ročište poslan i u Njemačku

Poziv za ročište slali su mu i u Njemačku, ali se pošta vratila s naznakom „nepoznato, nedovoljna adresa“.

Na sudu je svjedočio oštećeni muškarac koji je kazao kako se sjeća da je 24. prosinca 2021., malo prije 17 sati došao kući.

– Vidio je da na ogradi nema portafona nego samo iz zida vire žice. Kucao je na vrata da mu žena otvori i pitao ju da li znade tko je potrgao portafon, a ona to nije znala. Nakon kraćeg vremena susjed mu je poslao snimku na Whats app iz koje je bilo vidljivo da je portafon potrgao optuženi muškarac koji je vikao razne uvredljive riječi.

Oštećenik je tada nazvao policiju radi prijave štete, a uskoro je stigla policijska ophodnja – navodi se u presudi.

Susjed svjedok je u svom iskazu svjedočio da je čuo vikanje sa ulice te je zamijetio nepoznatog muškarca koji je bio u pijan i dezorijentiran, teturao je ulicom krećući se malo naprijed, malo natrag pa je u jednom trenutku i pao na tlo ispred njegove kuće.

Pri tome je muškarac vikao i spominjao susjeda, psovao ga i psovao mu majku. Takvo ponašanje trajalo je duže vremena jer se muškarac kretao vrlo sporo. Kada je došao do dvorišne ograde obiteljske kuće zamijetio je da je oštetio portafon i zvona pored ulaznih vrata dvorišta. On je to snimio mobitelom i poslao snimku susjedu.

Nakon provedenog cjelokupnog dokaznog postupka, sudac je donio odluku o počinjenom prekršaju i okrivljenika proglasio krivim, te ga kaznio novčanom kaznom.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare