Ogranak seljačke sloge Buševec obilježava 50 godina suradnje s Hrvatima iz Rumunjske

rumunjske
Foto: Ogranak Seljačke sloge Buševec

Ogranak seljačke sloge Buševec ovaj će vikend obilježiti 50 godina suradnje s Kulturno umjetničkim društvom Klokotić iz Rumunjske koje okuplja tamošnje Hrvate.

Svečano obilježavanje 50 let suradnje Buševca i Kloktića bit će u subotu u 20 sati u Domu kulture Buševec.

– U programu će sudjelovati folklorna sekcija Ogranka Seljačke sloge Buševec s nekoliko koreografija i KUD Klokotić također s nekoliko koreografija. Na samom programu će se potpisati i povelja o prijateljstvu, a spremamo i pokoje iznenađenje. Dođite i svojim aplauzom podržite ovu suradnju koja znači jako puno za opstojnost hrvatske manjine u Rumunjskoj – poručio je Nenad Rožić, predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Gosti iz Rumunjske stižu u petak, prvo će obići Zagreb, a onda i Veliku Goricu. Primit će ih gradonačelnik Krešimir Ačkar, posjetit će Centar za posjetitelje Turističke zajednice i Muzej Turopolja.

Subota je rezervirana za zajedničko druženje, spremanje ručka (kotlovina, janjetina, sarmice, odojak) i ručak u Etno zadruzi Buševec.

U 17 sati počinje okrugli stol na temu “Položaj Hrvata u Rumunjskoj” koji će se održati Domu kulture, a u 20 sati kreće zajednički program.

U nedjelju će gosti nakon doručka biti na svetoj misi u Crkvi sv. Ivana Krstitelja koja će se služiti za sve preminule iz Klokotića i Buševca. Odlazak za Rumunjsku predviđen je u popodnevnim satima.

    

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare