Zasluženo priznanje: Najbolji vrtić u Hrvatskoj je Dječji vrtić Lojtrica iz Velike Mlake

priznanje
Foto: DV Lojtrica

Dječji vrtić Lojtrica iz Velike Mlake zasluženo je dobio još jedno priznanje. Proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj. Tako je odlučio stručni žiri na temelju posebnih kriterija u izboru koji je organizirao portal Gradonačelnik.hr. U konkurenciji gradova bilo je 27 prijavljenih vrtića.

Najveći broj bodova, najbolju ocjenu žirija i titulu najboljeg vrtića u kategoriji gradova svojim standardima i uvjetima koje omogućavaju djeci zaslužio je DV Lojtrica. Lojtrica je ujedno i drugi najljepši vrtić u kategoriji velikih gradova po izboru Facebook korisnika – objavio je portal gradonačelnik.hr.

U kategoriji općina pobijedio je DV Maslačak iz Općine Primorski Dolac.

DV Lojtrica snažno je ekološki osviješteni vrtić, među prvima je u zemlji dobio certifikat eko-vrtića, uključen je u brojne međunarodne projekte na polju ekologije i zaštite okoliša, a posljednjih je godina dobio i niz međunarodnih priznanja.

Riječ je o inkluzivnom vrtiću u kojem se uvažavaju različite mogućnosti, potrebe i stilovi učenja sve djece, sa i bez teškoća u razvoju. Unutarnji i vanjski prostor vrtića građen je bez građevnih barijera za djecu i odrasle sa svim vrstama pomagala, navodi se u obrazloženju nagrade.

Uz rano učenje engleskog i sportski program, svojim polaznicima nude alternativni Montessori te glazbeno-scenski program. Brigu o djeci vodi cjeloviti stručni tim – pedagoginja, psihologinja, edukacijski rehabilitator, organiziraju ljetovanja i zimovanja, školu klizanja, plivanja, rolanja, posjete kinu, kazališta, ritmiku i ples…

Imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu, programe prevencije zlostavljanja, igraonice za djecu iz socijalno-deprivirane sredine te besplatne programe za predškolce koji ne pohađaju redovni program.

Uz prostrani prostor interijera i vrtićkog dvorišta u kojemu svako dijete ima gotovo 20 metara kvadratnih prostora, na raspolaganju su im dvije sportske dvorane sa spravama i rekvizitima – za djecu od jedne do tri godine i za djecu od tri do sedam godina.

Uz četiri obroka koja se planiraju prema važećim prehrambenim standardima i normativima Dječji vrtić Lojtrica priprema još dva obroka za djecu u ranojutarnjem ili kasnopopodnevnom boravku u vrtiću, ne upotrebljavaju koncentrate, dodatke jelima i pojačivače okusa.

Ne koriste gotove namirnice ili jela (juhe, umaci, paštete, hrenovke, voćne jogurte, pudinge, gotove kolače), a u jelovniku svakodnevno poslužuju tri vrste kruha (crni, kukuruzni i kruh sa sjemenkama)….

Izbor najboljeg vrtića održan je uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare