Predstavljena aplikacija “Moj ZET”: Od danas preko mobitela možete kupovati pojedinačne karte, mjesečne i godišnje

Foto: ZET

Karte za autobuse i tramvaje ZET-a od danas možete kupovati i preko aplikacije “Moj ZET“. Aplikacija putnicima omogućava bržu, lakšu i jednostavniju kupnju svih vrsta karata i kupona za autobuse, tramvaje i uspinjaču.

Aplikaciju su u ponedjeljak predstavili gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović.

– Vjerujem kako je ova mobilna aplikacija bitna epizoda u bogatoj povijesti ZET-a. Putnici sada imaju mogućnost kupiti karata preko svojih mobitela, a time im postaje dostupnije i jednostavnije plaćanja prijevozne usluge. Digitalizacija svih komunalnih usluga u Gradu Zagrebu je naš cilj – poručio je Tomašević. Najavio je dodatnu modernizaciju ZET-a, odnosno predstavljanje detalja o prikazu vozila u realnom vremenu.

aplikacija
Foto: ZET

Besplatnu mobilnu aplikaciju „Moj ZET“ moguće je preuzeti u službenim Google, a tijekom današnjeg dana i u Apple trgovinama aplikacija. Preko aplikacije može se obaviti kupnja pojedinačnih karata u vozilu, kao i registracija aktivne karte prilikom presjedanja u drugo vozilo. Kupiti se mogu i mjesečni, odnosno godišnji kuponi.

ZET svaki dan preveze 800.000 putnika

– Ovo je „virtualno prodajno mjesto ZET-a“ koje je korisnicima naših usluga dostupno 24 sata dnevno i omogućava kupnju svih vrsta karata. U suradnji s Gradom Zagrebom radimo na potpunoj digitalizaciji ZET-a jer smo svjesni da je ključno olakšati pristup našim uslugama za svih 800.000 putnika, koje svakog dana prevezemo – kazao je Marko Bogdanović.

aplikacija
Foto: Gorica.info

Nakon preuzimanja aplikacije, kako bi korisnik mogao kupovati pojedinačne karte, potrebno je nadoplatiti sredstva na korisnički račun unutar aplikacije putem odgovarajuće platforme za online plaćanje.

Za kupnju pojedinačnih karata, ukoliko je na račun uplaćeno dovoljno sredstava za kupnju, odabirom opcije „Kupi kartu“ otvara se izbornik gdje putnik izabire vrstu karte ovisno o trajanju putovanja.

Nakon odabira karte, mobilnim uređajem se skenira QR kod na naljepnicama koje su postavljene na odgovarajućim pozicijama u svim vozilima ZET-a čime se potvrđuje kupnja karte i započinje istjecati njezina valjanost.

Kupnju karata moguće je obaviti i putem NFC-a prislanjanjem mobilnog uređaja na spomenute naljepnice s QR kodom, ukoliko je mobilni uređaj opremljen takvom tehnologijom.

Nakon kupnje karte, putniku je ona vidljiva na njegovom zaslonu aktivnih karata gdje se prikazuje preostalo vrijeme njenog trajanja, kao i zona za koju vrijedi.

Aplikacija također notifikacijom obavještava korisnika o isteku karte kada preostalo vrijeme do njenog isteka padne na 20 posto od njenog ukupnog trajanja.

Proces kontrole karata od strane kontrolorskog ili prometnog osoblja također je iznimno jednostavan. Putnik u gornjem lijevom kutu zaslona odabire ikonu kontrole karata te se na zaslonu prikazuje aktivna karta, vrijeme trajanja i odgovarajući qr kod kojim je moguće skenirati istu, navode iz ZET-a.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare