Jedan telekom diže cijene zbog inflacije: Donosimo koje usluge poskupljuju i za koliko

telekom
Foto: Pixabay

O poskupljenju telekomunikacijskih usluga govori se zadnjih nekoliko mjeseci. Telekomi su najave o dizanju cijena pravdali porastom troškova poslovanja zbog inflacije. Bilo je pitanje trenutka koji će telekom prvi podići cijene.

Korisnici A1 počeli su dobivati obavijesti o poskupljenju od 8,5 posto. Od 1. srpnja A1 će povećati cijene za tarife, pakete i opcije. Prvi uvećani računi stići će korisnicama u kolovozu.

Telekomi imaju obvezu korisnike obavijestiti o novim cijenama 30 dana prije negoli one stupe na snagu.

Podsjetimo, u siječnju ove godine telekomi su promijenili uvjete Opće uvjete poslovanja vezane uz usluge nakon mišljenja HAKOM-a koji je dopustio uvođenje tzv. indeksne klauzule kojom bi imali pravo jednom godišnje uskladiti cijene usluga sa stopom inflacije i deflacije.

Indeksacija, odnosno usklađivanje cijena javnih komunikacijskih usluga s godišnjom stopom inflacije, odnosno povećanje cijena mobilnih i fiksnih usluga za građane moguće je uz uvjet da bude najavljeno korisnicima 60 dana ranije te davanje roka za raskid.

Korisnicima su telekomi tada ponudili raskid ugovora bez plaćanja penala, to se moglo učiniti do sredine ožujka, ali danas to više nije moguće.

Hoće li do kraja godine Hrvatski Telekom i Telemach aktivirati indeksnu klauzulu, ostaje nam za vidjeti.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare