Velikogorički zadrugari iz učeničkih zadruga Vuzel, Breza i V.G. Izazov posjetili Rumunjsku

zadruga
Foto: Privatna arhiva

Velikogorički zadrugari iz učeničkih zadruga Vuzel (OŠ Eugena Kumičića), Breza (OŠ Nikole Hribara) i V.G. Izazov (Centar za odgoj i obrazovanje) sudjelovali su u projektu Međunarodne suradnje učeničkih zadruga Zagrebačke županije i Hrvata u Rumunjskoj. Susrete je organizirala Darinka Balen, više savjetnice za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije.

Učenici su sudjelovali u brojnim radionicama (monotipija, neobične slike, kumihimo narukvice, frizeri i kozmetičari, vuna na kartonu, makrame, karaševski vez…) u kojima su se družili s učenicima iz Rumunjske te stekli nova poznanstva i prijateljstva.

Osim radionica, sudjelovali su i u proslavi Dana državnosti u Karaševu, razgledavanju Temišvara te koncertu klape Levanda u crkvi u Rekašu.

– Bilo nam je predivno, stekli smo nova znanja, međusobno se zbližili, naučili nove vještine, upoznali kulturu rumunjskog naroda i shvatili koliko ovakav susret i njima puno znači. Zasigurno jedno iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život – rekla nam je Tajana Brnić, voditeljica učeničke zadruge Vuzel. Ističe kako im ovakvi međunarodni susreti puno znače, te ih oplemenjuju i potiču na daljnju suradnju i predani rad u njihovoj zadruzi.

– Ostali sudionici bili su oduševljeni radom naših zadrugara koji su ujedno održali radionicu jednog od naših proizvoda pa su i oni naučili nešto novo što će moći primijeniti u svome radu – rekla je Brnić.

Učenici su se vratili kući puni lijepih dojmova i uspomena na zajedničko druženje i zbližavanje s Hrvatima u Rumunjskoj.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzy
Suzy
3 months ago

Bravo za učenike i njihove nastavnice! Ovo je odlična prilika da vide kako se živi u drugim državama i da nauče neke nove stavri.