OSS Buševec gostuje u Mađarskoj: Nastupit će u jednoj od najljepših dvorana u Pečuhu s koreografijama Posavine i Prigorja

pečuhu
Foto: FB OSS Buševec

Ogranak Seljačke sloge Buševec putuje u Mađarsku gdje će nastupiti na svečanom koncertu KUD-a „Tanac“ iz Pečuha. Koncert je organiziran povodom proslave 35. godina djelovanja KUD-a koji okuplja Hrvate iz Pečuha.

– Članovi OSS Buševec ovaj će vikend gostovati u Pečuhu i na koncertu, koji će se održati u jednoj od najljepših mađarskih koncertnih dvorana Kodaly, izvesti koreografije Posavine i Prigorja.

Posebna atrakcija koncerta biti će zajedničko izvođenje koreografije “Lepi Ivo krešu kreše” – Podravina (Pjesme i plesovi Hrvata koji žive u Mađarskoj uz Dravu).

pečuhu

Poziv na koncert smo dobili još u proljeće 2022 godine kada su članovi KUD-a “Tanac” gostovali u POU Velika Gorica u sklopu “Dana Mađarske kulture u Hrvatskoj” – rekao nam je Nenad Rožić, predsjednik OSS-a.

OSS Buševec već više od 50 godina posvećuje posebnu pažnju suradnji sa našim Hrvatima u dijaspori (Austrija, Rumunjska, Mađarska, Srbija-Vojvodina, Slovačka, BiH, Njemačka i Kanada) i na taj način čuva identitet i opstojnost malobrojnih hrvatskih manjina u tim zemljama.

Karte za koncert su rasprodane, pa će se ljubitelji folklora morati zadovoljiti snimkom koncerta.

pečuhu

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare