Dođite u nedjelju u Arheološki park Andautonija: Upoznajte rimski grad, zaigrajte rimske igre i uživajte u brojnim radionicama

andautonija
Foto: Arheološki muzej

Arheološki park Andautonija u Šćitarjevu organizira Dan otvorenih vrata. Povodom Dana europske arheologije možete ih besplatno posjetiti u nedjelju, 18. lipnja od 12 do 18 sati.

– Pozivamo vas razgledate dio rimskog grada, igrate rimske igre, sudjelujete u radionicama (izrada rimskih uljanica i kasica), isprobate rimsko vino, ili jednostavno  uživate u prirodi… Ulaz u Arheološki park bit će beplatan, a dobrodošli su i kućni ljubimci – najavili su iz Arheološg muzeja.

U rimsko vrijeme, od 1. do 4. st., središte današnjeg zagrebačkoj područja bio je grad  Andautonija. Sačuvani dijelovi tog grada mogu se i danas razgledati u Šćitarjevu, gdje se od 1994. godine nalazi Arheološki park.

U Arheološkom parku predstavljen je istraženi dio rimskog grada (2-4 st.), pa tako posjetitelji na ovoj lokaciji mogu razgledati sačuvane dijelove rimske ulice, te nekoliko rimskih zgrada. Na lokalitetu su postavljene interpretacijske ploče s brojnim informacijama o lokalitetu, razvoju rimskog grada, ali i svakodnevnom životu i nađenim predmetima

Uz lokalitet se nalazi izložbeni prostor (Izložba rimskih mirisa) sa suvenirnicom, a posjetitelji mogu sudjelovati i u radionicama i igraonicama (mali arheolozi, rimske igre…).

Inače, Arheološki park je otvoren od 1. svibnja do 1. studenog subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati, a sve ostale dana za najavljene grupe prema dogovoru.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare