Zoološki vrt u subotu slavi 98. rođendan: Pripremili su edukativno-zabavni program za sve posjetitelje

Foto: Zoološki vrt

Zagrebački Zoološki vrt u subotu, 17. lipnja slavi 98. rođendan. Tim povodom sve posjetitelje očekuje prigodni edukativno-zabavni program od 11 do 17 sati.

Naglasak će biti na suvremenim zadaćama zooloških vrtova: zaštiti prirode, istraživanje životinjskog svijeta i edukacija građana.

Na edukativnim radionicama posjetitelji će moći doznati na koji se način djelatnici Vrta brinu o životinjama koje u njemu žive. Među zanimljivim temama su timarenje životinja, njihova prehrana te obogaćivanje njihova životnog prostora, najavili su iz Zoološkog vrta.

Kroz edukativnu igru najmlađi će posjetitelji upoznati uzgojne programe odnosno način na koji zoološki vrtovi rade na očuvanju ugroženih vrsta životinja.

Kraj košnice na Labuđem otoku, koju je Zoološkom vrtu darovala Slovenija, posjetitelji će moći doznati sve o pčelama medaricama te važnosti oprašivača za biološku raznolikost.

Na glavnoj šetnici umjetnik Boris Lukša prolaznike će zabavljati glazbenim nastupima svojeg lutka, a na Edukacijskom trgu Teatar Gavran izvodit će dječje predstave. U 12 će sati izvesti igrokaz Mudra sova i lukava lisica, a u 14 Zeko Eko traži mamu.

Rođendansko slavlje Zoološkog vrta ima i svoj sportski dio. Gibon Kent u 11 sati će predviđati pobjednika završnice Lige nacija, a GNK Dinamo će od 13 do 16 sati djecu pozivati na sportski poligon na Zebrinu trgu. Predstavnici kluba u pratnji maskote Plavka djecu će upoznati s nogometnim treningom. Podučavat će ih, među ostalim, skokovima, promjenama smjera kretanja te zaobilaženju prepreka.

Djeca sklona likovnoj umjetnosti od 11 do 13 sati kraj Afričkog sela moći će se uključiti u kiparsku radionicu pod vodstvom djelatnika Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare