Završio je Alpas Cup: Pobjednički pehar kući nose nogometaši zagrebačkog Dinama, druga je Lokomotiva, a treća Crvena zvezda

nogometaši

Pobjednik 12. Alpas Cupa Grada Velike Gorice je ekipa zagrebačkog Dinama koja je u finalu nadigrala Lokomotivu s rezultatom 1:0. Treće mjesto osvojili su nogometaši beogradske Crvene zvezde.

Međunarodni nogometni turnir u Kurilovcu još jednom je pokazao svoj značaj. Tijekom dva dana odigrano je 228 utakmica. Na turnir su stigle jake ekipe iz Hrvatske i Europe, a jedna čak iz daleke Australije. U Velikoj Gorici se tako okupilo 600 mladih nogometaša iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Bugarske, Italije i Austrije.

Na terenima ŠRC Kurilovec igrali su nogometaši Verone iz Italije, Red Bulla Leipzig iz Njemačke, Sturm i LASK iz Austrije, Crvena zvezda, Partizan i OFK Beograd iz Srbije, Olimpija Ljubljana iz Slovenije, TransilvaniaBistrita iz Rumunjske, akademija Carvalho Blause Budapest iz Mađarske, FC National iz Sofije te Subiaco AFC Perth iz Australije.

Članovi NK Kurilovec uz pomoć brojnih volontera odradili su lavovski posao ovaj vikend. Turnir su financijski pomogli Grad Velika Gorica koji je u turniru prepoznao jednu od svojih najvećih i najznačajnijih manifestacija koja je svojevrsni „brand“ Grada.

Pokrovitelji turnira su Hrvatski nogometni savez i županijska Zajednica sportskih udruga i saveza. Treba spomenuti i sponzore, a to su Erste Bank i tvrtka Agroturopolje – Arbori Cultura iz Pokupskog. Kao i uvijek pomogli su i velikogorički ugostitelji, vlasnici pizzerija i mesnica, tvrtka Mlin i pekare iz Siska.

Alpas Cup nije samo sportska priredba, on je i značajna gospodarska manifestacija za Veliku Goricu. Tijekom  turnira svi smještajni kapaciteti u Velikoj Gorici su puni, pored djece u gradu noće i njihovi roditelji te stručna pratnja.

Za sve momčadi koje na turnir dolaze iz udaljenijih gradova u Hrvatskoj i iz inozemstva organizatori, pored doručka u hotelima, osiguravaju i jedan obrok. Za vrijeme trajanja turnira organizatori tako spreme i serviraju više 500 obroka za male nogometaše.

Sigurni smo da su mali nogometaši, njihovi treneri i članovi obitelji, koji su zdušno navijali i trošili glasnice, iz našeg grada otišli zadovoljni viđenim i doživljenim.

Vidimo se dogodine opet u Kurilovcu!

nogometaši

nogometaši nogometaši

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare