Žena nabavila lažnu diplomu i zaposlila se kao njegovateljica: Sada joj prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

njegovateljica
Ilustracija: Pixabay

Kako bi se lakše zaposlila, jedna je 34-godišnjakinja nabavila lažnu diplomu. Uz pomoć lažne diplome zaposlila se kao njegovateljica, ali su je dvije godine kasnije otkrili. Sada je protiv nje podignuta optužnica zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Naime, optužena žena je, kako navode iz Državnog odvjetništva, početkom kolovoza 2021. godine, kao prilog molbi za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu njegovateljice, predala uvjerenje o osposobljavanju za njegovateljicu jednog pučkog otvorenog učilišta.

Diploma o završenom programu osposobljavanja za njegovateljicu nosila je datum 21. veljače 2014.

– Iako je bila svjesna kako navedeno uvjerenje nije istinito, 34-godišnajkinja se javila na natječaj za posao. Na temelju tog uvjerenja 9. kolovoza 2021. dobila je posao njegovateljice na neodređeno vrijeme – navode iz Državnog odvjetništva.

Ako se optužba dokaže na sudu u Zlataru, lažna njegovateljica bi mogla završiti u zatvoru. Prijeti joj kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare