Kreće sportsko-humanitarni izazov: Vozit će biciklima više od 3.100 kilometara kako bi prikupili novac za Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji”

kilometara
Foto: FB

Trojica biciklista i humanitaraca Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić u nedjelju kreću iz Velike Gorice na put dug 3100 kilometara kako bi prikupili pomoć za Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“.

Ovaj izazov pod nazivom Put za Fuji obuhvaća vožnju biciklom duž granica Hrvatske s preko 30.000 metara nadmorske visine i to sve u 14 dana.

Pothvat je osmišljen kao način prikupljanja donacija za pomoć u radu Judo klubu „Fuji“ koji osigurava djeci s invaliditetom besplatne aktivnosti, kako u klubu, tako i izvan njega.

Ovaj klub pruža podršku oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama, omogućavajući im besplatne aktivnosti poput treninga, turnira, izleta i druženja. Sredstva prikupljena tijekom ovog izazova omogućit će provedbu svih tih aktivnosti u sljedećoj godini za sve članove kluba.

– Želimo osvijestiti ljude da je u ovim teškim vremenima potrebno više no ikada pomagati onima koji na neki način ovise o našoj dobroj volji. Također, želimo osvijestiti ljude o važnosti zdravog i aktivnog života te na koje načine može biti dobar za nas, ali i ljude oko nas.

Glavni cilj ovog sportsko-humanitarnog pothvata je pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija te promovirati važnost zdravog i aktivnog načina života – poručuju biciklisti.

Na završetku izazova bit će održane prezentacije sponzora kroz različite izložbe, video prikaze i promo materijale u Parku Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Sportsko-humanitarni poduhvat trebao bi završiti 8. srpnja u Velikoj Gorici.

I vi se možete uključiti u ovu humanitarnu akciju donacijom preko portala “Čini pravu stvar“.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare