Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije: Dožupan Kolarec položio vijenac i zapalio svijeće na mostu na Kupi za poginule branitelje

branitelja
Foto: Zagrebačka županija

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u utorak je kod spomen-obilježja na mostu na rijeci Kupi odana počast poginulim braniteljima. Izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa zamjenikom župana Ervinom Kolarcom položilo je vijenac zapalilo svijeća poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije. Počast poginulim braniteljima odao je i načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

– Spomen obilježje na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom mjesto je posebnog pijeteta i sjećanja na poginule hrvatske branitelje Zagrebačke županije, ali i sve sudionike i žrtve Domovinskog rata. Nisu i neće nikada biti zaboravljeni. Roditelji, obitelj, prijatelji i suborci sjećaju ih se svaki dan, a danas, na Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije položili smo vijenac u znak zahvalnosti za sve što su napravili za Domovinu – poručio je dožupan Kolarec.

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se 27. lipnja. Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. Županijske skupština proglasila je ovaj dan Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare