U Galeriju Trumbetaš stiže izložba „Ja sam snaga“ koja prikazuje žene oboljele od raka dojke i njihovu borbu tijekom liječenja

snaga
Foto: FB Udruga Nismo same

U Galeriji Trumbetaš u četvrtak se otvara izložba koja kroz fotografske portrete predstavlja emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose. Izložba pod nazivom „Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, prikazuje snažne žene suočene s gubitkom kose tijekom liječenja, a ima za cilj naglasiti važnost destigmatizacije oboljelih.

To je ujedno jedna u nizu izložba Udruge Nismo same, a glavni cilj je utjecati na okruženje i potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena.

Jedna od najuočljivijih posljedica kemoterapije koja izaziva strah kod velikog broja oboljelih žena je gubitak kose. Kosa je dio njihova identiteta, osobnosti, ženstvenosti, snage i samopouzdanja, a “hoću li ostati bez kose?” neizbježno je pitanje koje si svaka od njih postavlja kada započinje proces liječenja raka dojke, najčešće maligne bolesti kod žena.

Također, kroz povijest se kosa često povezivala s pojmom ljepote i osobnosti, što je važno svakom čovjeku.

Organizatori izložbe su Udruga Nismo same, Grad Velika Gorice i goričko Pučko otvoreno učilište, otvorenje je u 19 sati. Izložbu “Ja sam snaga” možete razgledati do 15. srpnja.

Prije početka izložbe, u 17 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održat će se okrugli stol pod nazivom “Put zdravlja“. Sudionice okruglog stola su Sandra Pavuć Drašković, savjetnica zdrave prehrane, detoksikacije tijela i fitoaromaterapije; Suzana Krstić, savjetnica za poslovanje i upravljanje u poslovanju; Đurđa Dehin, predsjednica udruge “Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije“; Mateja Kalisar, ravnateljica razvojne agencije Vegora i Lana Krunić Lukinić, pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare