LAG Zrinska gora – Turopolje dobio novčanu potporu za sadnju 5.000 sadnica hrasta lužnjaka

zrinska gora
Foto: LAG Zrinska gora - Turopolje

LAG Zrinska gora – Turopolje dobio je novčanu potporu na Ininom natječaju Zeleni pojas. Projekt „Pluća turopoljskog kraja“ jedan je od 15 odabranih projekta od 170 pristiglih prijava.

LAG planira posaditi 5.000 sadnica hrasta lužnjaka na području Velike Gorice odnosno Turopoljskog luga te Općine Lekenik.

– Ovim projektom LAG će doprinijeti smanjenju CO2 te povećanju proizvodnje kisika na području Turopolja i šire, očuvanju zelenih površina te doprinos bioraznolikosti na području Turopolja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.400 eura, uz financijski doprinos Ine u iznosu 5.000 eura – objavili su iz LAG-a.

-„Projekt “Pluća turopoljskog kraja” za nas predstavlja jedan iznimno važan projekt kojim doprinosimo ruralnom razvoju. Turopoljski lug sa svojim gustim šumama oduvijek je bio važan u životima Turopoljaca. Zahvaljujemo Ini što nam je svojom financijskom podrškom omogućila provedbu ovog projekta jer ćemo sadnjom sadnica hrasta lužnjaka unaprijediti biološku raznolikost te doprinijeti očuvanju zelenih površina na području Turopolja – rekao je predsjednik Lokalne akcijske grupe “Zrinska gora – Turopolje” Božidar Antolec.

Većina projektnih aktivnosti će se odvijati na jesen o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni, a to se posebno odnosi na volontere koji će svojim sudjelovanjem u sadnji sadnica imati mogućnost doprinijeti očuvanju pluća turopoljskog kraja i stvaranju održive budućnosti za sve građane Hrvatske.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
3 months ago

Pitanje je tko siječe šumu i u obavezi je da zasadi nova stabla, a ne čini to? Na kraju, tim poslom se bave volonteri, a hrvatske šume ubiru novac za to iako su obavezni to sve financirati sami. Koje je to licemjerstvo i otimanje poreznog novca.

Zadnji uredio 3 months ago by Ribničan