Počeli upisi na „Glazbenu početnicu“: Program glazbenog vrtića namijenjen je klincima od šest do osam godina

glazbenog
Foto: Privatna arhiva

U Umjetničkoj školi Franje Lučića ove jeseni počinje program za najmlađe buduće glazbenike. „Glazbena početnica“ nastavnice glazbene škole Marije Ostrugač Jugec temelji se na metodama funkcionalne muzičke pedagogije. To je program glazbenog vrtića, odnosno pripremnih razreda za glazbenu školu, a namijenjen je djeci od 6 do 8 godina.

Puno je razloga zašto je dobro upisati dijete u glazbenu školu, a radionica koja s radom započinje najesen također je nešto što će svakako promijeniti pogled djece i roditelja prema glazbi. Naime, djeca koja će se upoznati s većinom instrumenata lakše će odabrati u kojem smjeru krenuti u glazbenoj školi, a nastavnici s druge strane odmah vide tko se pronalazi u toj vrsti umjetnosti.

– Glazba djeluje na naše emocije, osjetila, mozak…Utječe na ljudski osobni i društveni razvoj, pa samim time što je ranije uključimo aktivno u sam djetetov razvoj pridonosimo boljoj koncentraciji, motorici, koordinaciji i brojnim drugim elementima. Zajedničkim muziciranjem razvija se timski duh, kreativnost te socijalne vještine – ističe prof. Ostrugač Jugec.

glazbenog
Foto: Privatna arhiva

Djeca će kroz igru razvijati interes za glazbu

Ono što je važno reći da će polaznici posjećivati koncerte, a na radionici će se stvarati i razvijati interes za razna glazbala, poticati na maštovitost tijekom slušanja glazbe, te razvijati strpljenje i koncentracija za slušanjem glazbe.

– Pjevanjem pjesmica i metodički osmišljenim igrama razvijamo senzibilitet za dinamiku, tempo, tonske visine, rodove i sve to kroz igru što je djeci najviše potrebno. Instrumentalno muziciramo raznim udaraljkama i sviranjem blok flaute te upoznajemo mnoge instrumente i umjetnike.

Profesorica Marija Ostrugač Jugec u Velikoj Gorici radi od 2016. godine, a završila je glazbenu akademiju u Puli smjer klasična harmonika. Usavršavala se kod brojnih eminentnih stručnjaka na području klasične harmonike, ali i pedagogije, a sa svojim učenicima redovito osvaja brojne nagrade. Samo ove nastavne godine može se pohvaliti s pet prvih međunarodnih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i Europi.

– Oduvijek sam voljela djecu i odlučila sam te dvije ljubavi, glazbu i djecu, spojiti u jedno te je tako nastala Glazbena početnica-zaključila je.

Radionica će se održavati dva  puta tjedno kroz nastavnu godinu, a prijave su u tijeku. Za sve informacije nazovite na 091/5854 750 ili pišite na glazbenapocetnica@gmail.com.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare