Mladi inovatori iz cijelog svijeta stižu u Veliku Goricu na studentsko natjecanje Formula Student

formula
Foto: FB

Velika Gorica bit će domaćin najprestižnijem studentskom natjecanju Formula Student. Više od 1500 mladih inovatora – studenata iz cijelog svijeta krajem kolovoza dolazi na poligon Mičevec kako bi pokazali svoja postignuća u izradi bolida jednosjeda nalik na F1.

Na najprestižnijem službenom natjecanju ove vrste u svijetu natjecat će se više od 50 timova iz više od 20 zemalja među kojima su i oni iz Hrvatske. Projekt podupire vrh svjetske autoindustrije među kojima su Rimac Technology, Bugatti Rimac i AVL, a suci dolaze iz svijeta Formule 1, te kompanija kao što su Aston Martin, Porsche Engineering, Mercedes AMG Formula E, McLaren Racing, Ferrari i mnogi drugi.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je ovo natjecanje kao primjer našim mladima te izrazio nadu da će se početi tradicionalno održavati u našem gradu.

– Mladi inovatori iz cijelog svijeta od 21. do 26. kolovoza stižu na poligon Mičevec kako bi pokazali svoja postignuća u izradi bolida jednosjeda nalik na Formulu 1 – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar najavljujući podršku događanju.

– Vjerujem da će Zagrebačka županija kao turistička destinacija biti izvrstan domaćin ovogodišnjeg, prvog, izdanja Formula Student Alpe Adria jer upravo ovakvom inovativnom manifestacijom stvaramo održivu i otpornu destinaciju – poručila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth također je jako zadovoljna što će baš grad ugostiti mlade natjecatelje iz cijeloga svijeta. Odlična je to prilika za promociju Velike Gorice, kazala je Toth.

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo, predškolski odgoj i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić vjeruje kako će ovo događanje imati pozitivan učinak na mlade jer promovira STEM zanimanja.

– Manifestacija će se održati u objektu za testiranje u Mičevecu, što nam je vrlo drago jer je jedno od mjesta gdje je Nevera odradila svoje prve krugove.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko smo zahvalni našim sponzorima što su nas podržali u ovoj novoj avanturi i pomogli nam da Alpe Adria učinimo najboljim što može biti – poručili su iz organizatori natjecanja.

Ovaj događaj Hrvatsku i Veliku Goricu stavlja na mapu zemalja domaćina nekih od najprestižnijih svjetskih spektakala kad je autoindustrija u pitanju. Također, hrvatski će mladi inovatori pokazati da su itekako u korak s kolegama iz cijelog svijeta. U cilju promicanja i promocije STEM područja, studentskog aktivizma te poslovnog umrežavanja, projekt su podržala Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Sveučilište Sjever i Maribor.

formula

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare