U tijeku su radovi na nadvožnjaku Velika Mlaka: Od četvrtka osiguran koridor za kretanje pješaka i biciklista

nadvožnjaku
Foto: Gorica.info

U tijeku su radovi na nadvožnjaku Velika Mlaka zbog kojih je uvedena posebna regulacija prometa i onemogućen prolazak pješaka i biciklista. Zabrana prolaska pješacima i biciklistima nije baš naišla na oduševljene građana koji svakodnevno prolaze nadvožnjakom

Brojni Velikogoričani požalili su se i gradskoj upravi te tražili pomoć.

– Nakon više upita naših sugrađana vezanih uz nemogućnost kretanja pješaka i biciklista preko nadvožnjaka Velika Mlaka na cesti prema Zagrebu, zatražili smo od izvođača radova da se osigura koridor za pješake i bicikliste.

Obaviješteni smo kako će koridor za pješake i bicikliste od četvrtka biti osiguran – priopćili su iz gradske uprave.

Izvođač radova tvrtka Hidrostres najavila je da će osigurati koridor za pješake i bicikliste za cijelo vrijeme trajanja radova. Taj koridor će se pomicati po širini mosta ovisno o fazi radova, ali će uvijek postojati.

– U prvoj fazi koja upravo traje izvodimo radove na pješačkim i biciklističkim stazama, a koridor za prolaz pješaka i biciklista će se osigurati po očišćenoj kolničkoj ploči mosta (po sredini mosta). Može se osigurati koridor širine cca 150 cm te će se obje strane gradilišta ograditi kako bi pješaci i biciklisti mogli sigurno tuda ići. Trajanje prve faze je idućih 14 dana.

U drugoj fazi će pješačka i biciklistička staza biti izbetonirana te ćemo osigurati koridor preko iste, a u to vrijeme će se izvoditi radovi na kolničkoj ploči mosta.

Po završetku radova ćemo montirati pješačku i odbojnu ogradu te premazivati pješačku stazu, pa će se koridor opet osigurati preko kolničke ploče mosta – najavio je izvođač radova.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare