Miroslav Škoro ponovno uzburkao političke vode: Pogriješio sam što u izbornoj noći nisam prihvatio poziv Andreja Plenkovića

škoro plenković
Šalje li Škoro Plenkoviću političku poruku?

Miroslav Škoro, čini se, voli ulazak u najvišu turističku sezonu za dizanje prašine u političkim krugovima. Prije dvije godine, podsjetimo, dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, a sada je dao veliki intervju za Jutarnji list i posuo se pepelom kao što već dugo nitko nije na našoj političkoj pozornici.

Škoro je, naime, ustvrdio kako je napravio veliku grešku kada u izbornoj noći prije tri godine nije prihvatio poziv šefa HDZ-a Andreja Plenkovića o političkoj budućnosti Hrvatske. Miroslav Škoro u tom je trenutku bio predsjednik Domovinskog pokreta, stranke koja se tada nadala da će imati dovoljan broj saborskih zastupnika koji će Plenkovića praktično natjerati da ih pozove na razgovore o koaliciji i ponudi im “brda i doline“.

No, Domovinci su se preračunali i Plenković je bez većih problema koalicijske partnere našao na drugoj strani. U toj izbornoj noći iz Domovinskog pokreta čulo se i kako “oni mogu s HDZ-om, ali bez Andreja Plenkovića”. Plenković je ipak pokazao da može bez njih.

Škoro o svojoj bivšoj stranci misli da su politički mrtvi, ali da oni toga još uvijek nisu svjesni.

Treba, međutim, podsjetiti da je Škoro u trenutku podnošenja ostavke na mjesto šefa Domovinskog pokreta ustvrdio: ”Ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa“. Iako je to napisao u pismu koje u kojem je dao ostavku, sve je to brzo palo u vodu.

Svađa s onima koji su ostali u Domovinskom pokretu i iznošenje političkog prljavog veša tjednima je punilo novinske stupce. Pjevač i (povremeni) političar više nije član Domovinskog pokreta, ali još je uvijek u Saboru kao nezavisni zastupnik.

Stoga se opravdano postavlja pitanje: Što Škoro želi postići s ovim posipanjem pepelom? Je li to stvarno samo ispovijed čovjeka koji je sit politike ili će se Škoro, po tko zna koji puta, opet vratiti u politiku?

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare