ZTC objavio: I šesti Air Tractor spreman za ovogodišnju protupožarnu sezonu

Foto: J. Kopi / MORH

Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) isporučio je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i šesti Air Tractor AT-802. Predajom ovog Air Tracotora ZTC je isporučio sve protupožarne avione planirane za ovogodišnju protupožarnu sezonu.

U 855. protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku za operativnu uporabu spremno je pet zrakoplova Canadair i šest zrakoplova Air Tractor, izvijestili su iz ZTC-a.

Posljednji, šesti Air Tractor predan je nakon obavljenog godišnjeg pregleda i ostalih radova po zahtjevu proizvođača te završenih provjera na zemlji i u zraku.

Radovi na protupožarnim zrakoplovima u Zrakoplovno-tehničkom centru provodili su se predviđenom i ugovorenom dinamikom održavanja za redovne godišnje preglede.

– Zahvaljujući dobroj koordinaciji Zrakoplovno-tehničkog centra s Ministarstvom obrane i predstavnicima Hrvatskog raznog zrakoplovstva odnosno Oružanih snaga, kao i iznimnoj stručnosti i trudu zrakoplovnih tehničara i inženjera taj cilj je i ostvaren – ističu iz ZTC-a.

Kako bi pridonijeli sigurnosti i što boljoj efikasnosti u zaštiti od požara, tijekom protupožarne sezone ZTC formirao je interventni tim u kojem su inženjeri, zrakoplovni tehničari i radnici drugih struka potrebni za održavanje zrakoplova.

Interventni tim je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na raspolaganju 24 sata za moguće intervencije na protupožarnim avionima bilo u prostorima Zrakoplovno-tehničkog centra ili na terenu.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare