Dan nakon katastrofalne oluje: U Velikoj Gorici najjači izmjeren udar vjetra jučer je bio čak 115 km/h

posljedice katastrofalne oluje
Posljedice katastrofalne oluje utvrđivat će se danima

Dan nakon katastrofalne oluje koja je jučer poharala dobar dio kontinentalne Hrvatske počinju se zbrajati posljedice. One najstrašnije su, naravno, izgubljeni ljudski životi, tri su osobe poginule u nevremenu – dvije u Zagrebu i jedna u Slavoniji. Ukupno je ozlijeđeno više od stotinu osoba od kojih je 60 na zagrebačkom području, a njih više od 50 u Slavoniji (u Slavnoskom Brodu i Novoj Gradiški). Materijalna šteta je ogromna i utvrđivat će se u sljedećim danima.

DHMZ je objavio i prve podatke o najjačim udarima vjetra tijekom katastrofalne oluje. Najjači udar vjetra zabilježen je u Gradištu pored Županje od čak 180 km/h, dok je na širem zagrebačkom području najjači vjetar zabilježen upravo u našoj Velikoj Gorici. Radilo se o udaru vjetra brzine 115 km/h koji je zabilježen na našoj zračnoj luci.

U saniranju šteta odmah su se uključili vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, a MORH je objavio kako se u stanju pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica katastrofalne oluje na području Zagreba i Zagrebačke županije nalazi i stotinu pripadnika Inžinjerske pukovnije Hrvatske vojske.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je oko 1000 poziva, a na području Zagreba i Zagrebačke županije bilo je preko 1300 intervencija žurnih i komunalnih službi u prvih nekoliko sati nakon oluje.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare