DVD Kurilovec slavi 111. rođendan: Sretno, kurilovečki vatrogasci

kurilovec
Foto: DVD Kurilovec

Na današnji dan 1912. godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec. Odlukom mještana Kurilovca i plemića tadašnje Zemljišne zajednice plemenite sućije Kurilovec osnovano je vatrogasno društvo u Kurilovcu. Ubrzo je krenula i izgradnja Gasilane koja je otvorena dvije godine kasnije. Prvi predsjednik društva bio je Pavao Stepanić.

Usmena predaja svjedoči da je dobrovoljno vatrogastvo na području Kurilovca postojalo i ranije i to kroz zajedničko djelovanje triju dobrovoljnih vatrogasnih društava, Velika Gorica, Mala Gorica i Kurilovec koja su djelovala još od 1876. godine.

kurilovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec danas broji više od stotinu članova od kojih je 26 operativnih, 30 članova djece i mladeži, te više od dvije stotine pomažućih članova.

– Svim članicama i članovima, operativcima, počasnim i pomažućim članovima, našoj djeci i mladeži čestitamo naš zajednički 111. rođendan – poručili su kurilovečki vatrogasci.

Kurilovečki vatrogasci imali su ovih dana pune ruke posla na saniranju šteta nastalih u olujnom nevremenu koje je u srijedu pogodilo goričko područje.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare