Dragica Ceković bila je najstarija kandidatkinja u Životu na vagi: Napustila je show zbog išijasa, ali je nastavila vježbati u Velikoj Gorici i skinula 33 kg Porijeklom je Hercegovka, a već 43 godine živi u Kravarskom /// Vijećnica je u Općinskom vijeću Kravarsko i predsjednica Udruge žena Kravarsko /// Svaki dan pješači 15 kilometara

Foto: Privatna arhiva

Ovaj tekst dio je Ljetne sheme na Gorici.info. Tijekom srpnja i kolovoza ćemo objavljivati tekstove koji su ove godine izazivali najveću pozornost naših čitatelja, zanimljive razgovore i lijepe priče iz našeg grada… Priču o Dragici Ceković objavili smo 30. siječnja.

Poznato je već da žene mogu raditi nekoliko stvari istovremeno, obavljati nekoliko poslova, biti majke, supruge i da to sve štima. No, ponekad u svemu malo zaboravimo sebe, tako je bilo i u slučaju Dragice Ceković koja živi i radi u Kravarskom, ali rodom je iz Hercegovine. I zasigurno su upravo hercegovački geni presudili da je ona danas sretnija i zadovoljnija, a uz sve i zdravija žena nego ikad.

– Došla sam u Kravarsko prije 43 godine, odnosno udala sam se ovdje. Sve ove godine u sretnom sam braku, a upravo 43. godišnjicu slavimo 16. veljače. Sretna sam supruga, majka, baka petero prekrasne unučadi.

Deset godina radila je u Zagrebu, a nakon toga je prešla u Osnovnu školu Slavka Kolara Kravarsko gdje radi kao kuharica. Uz sve je već 30 godina i politički angažirana, vijećnica je u Općinskom vijeću u Kravarskom te je predsjednica Udruge žena Općine Kravarsko.

Udruga žena, koju vodi Dragica dobila je priznanje općine Kravarsko za svoj rad / Foto: D. Kopač / Zagrebačka županija

“Ponosna sam na udrugu i žene”

– Na čelu udruge sam šesnaest godina i jako sam ponosna na ono što radimo, uređujemo mjesto i sudjelujemo u humanitarnim akcijama, pečemo kolače za našu općinu, vatrogasce i sve koji nas to zatraže. Također, organiziramo izlete, sportske susrete, a biramo i najljepšu okućnicu (balkon) u kraju, te sudjelujemo na mnogim manifestacijama poput Dana ružičaste vrpce u Velikoj Gorici. Kao udruga organiziramo „Advent u Kravarskom“ i po prvi puta smo napravile adventski  vijenac oko naše lipe u središtu mjesta. Također smo izradile i božićne jaslice na koje smo baš ponosne.

Za Dragicu se zahvaljujući njenim brojnim aktivnostima nadaleko čulo, ali najveću prepoznatljivost postigla je svojim sudjelovanjem u emisiji „Život na vagi“ koja joj je promijenila mnoge životne navike i pomogla joj u dugogodišnjoj borbi s viškom kilograma i mnogim zdravstvenim poteškoćama.

Dragica s natjecateljima emisije “Život na vagi” / Foto: Privatna arhiva

– Godinama sam se borila s viškom kilograma. Kupovala sam, trošila sredstva za mršavljenje, i da, nešto bih uz pomoć toga smršavila, izgubila poneki kilogram, ali vrlo brzo bi se sve vratilo, pa čak i više. A onda sam pročitala da su u tijeku prijave za „Život na vagi“ i prijavila sam se. Nisam uopće očekivala da će me pozvati, no jednog dana zovu oni mene s RTL-a i kažu da sam ušla u uži krug, ne moram ni govoriti da nitko nije bio sretniji od mene u tom trenutku.

Nakon tog poziva uslijedili su odlasci na razgovore koje je vodila s različitim ljudima te je prošla sve što je trebalo. Kako kaže, sve je išlo prema planu.

– Nemate pojma kad saznate koliko se puno ljudi prijavilo, a nisu uspjeli, a ja sam bila najstarija kandidatkinja u svih šest sezona sa svojih 61 godinu i – uspjela sam!

Ističe da je čvrsto odlučila ići i uspjeti u borbi s kilogramima, a obitelj ju je podržavala u tome iako baš isprva nisu vjerovali u neki uspjeh baš zbog već propalih pokušaja gubljenja kilograma. Avantura „Život na vagi“ održavala se u Lividragi i Dragica će je uvijek pamtiti.

– Prekrasno je to mjesto, bila sam s divnim mladim ljudima i odličnim trenerima, ali i cijelom ekipom RTL-a. Tek kad su počeli pravi treninzi shvatila sam gdje sam došla. Imala sam prekrasnu trenericu Maju koja me naučila puno o mojem tijelu kroz treninge. Svaki smo dan imali liječničku pratnju. Svaki put, pa i ovaj, zahvaljujem se na velikoj potpori koju smo dobivali sa svih strana.

Dragica i dalje neumorno vježba / Foto: Privatna arhiva

Plan je doći do 70 kilograma

Nažalost, Dragica je emisiju napustila nakon trećeg tjedna zbog zdravstvenih problema.

– Uhvatio me išijas, nisam više smjela vježbati, i unatoč blokadama koje sam dobila nije išlo na bolje. Otišla sam kući, ali nisam odustala od svojega cilja. Krenula sam s hodanjem, svakoga dana sve duže i duže te sam krenula u Xshape fitness u Velikoj Gorici. Uz pomoć trenera Armina Harbaša i moju vlastitu volju da dođem do cilja smršavila sam 33 kilograma, ali ima toga još za skinuti. Imala sam 121 kilogram, plan mi je doći do 70 kilograma i sigurna sam da ću u tome uspjeti. Osim vježbanja uz trenera, svakodnevno prehodam gotovo 15 kilometara.

Osim što je skinula kilograme, i osjeća se bolje, njena odluka da učini nešto za sebe, dovela je do toga da više ne treba tablete za tlak, šećer i masnoće bez kojih nekada nije mogla funkcionirati.

Ostala je Dragica u dobrim odnosima s ljudima koji su bili dio tima emisije “Život na vagi”, imaju svoju grupu gdje se svakodnevno čuju i razmjenjuju iskustva te pišu što su toga dana napravili, nema dana da se ne čuju. Život sada vidi ljepšim, boljim, a i sama je zadovoljnija te svakome preporuča da bude najbolja verzija sebe.

– Nemojte se premišljati, učinite nešto za sebe i produžite si život. Nemojte se bojati, ja sam dokaz da godine nisu važne, najvažnija je čvrsta odluka u vašoj glavi. Kad to shvatite sigurno će doći i rezultati. Ono što je važno je i zdrava prehrana koja je ključ zdravog mršavljenja i života.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare