Remi Gorice s Varaždinom za početak sezone: Kad naši nisu osigurali pobjedu u prvom poluvremenu, mogu biti i zadovoljni s konačnim ishodom

remi
Nikola Vujnović zabio je prvi gol ove sezone za HNK Goricu / Foto: HNK Gorica

Početak nove prvenstvene sezone Gorica je s Varaždinom počela miroljubivo – vidjeli smo po jedan gol u svakom poluvremenu, a na kraju je jedan bod ostao domaćinu, a drugi je otišao prema Varaždinu. Remi je, ruku na srce, i najpravedniji ishod ove utakmice.

Gorica je bila dobra u prvom poluvremenu. Nizala je napade, pucalo se na gol gostiju, a na kraju je Nikola Vujnović zabio za domaće u 28. minuti. Sudac Duje Strukan prvo je označio zaleđe, a nakon dugotrajne VAR provjere gol je ipak priznat.

Varaždinu je, pak, pripalo drugo poluvrijeme. Gorica je opasno živjela, gosti su uporno navaljivali. To im se i isplatilo u 80. minuti kada je Fran Brodić matirao Ivana Banića koji je, dojma smo, mogao i bolje intervenirati u tom slučaju.

Nakon toga Gorica se otvara, ali rezultat se nije mijenjao. Statistika Sofascorea kaže da je lopta bila 58% u nogama gostiju, ali da je više udaraca na gol uputila Gorica. Ukupno ih je bilo 23, od kojih je sedam išlo u gol, devet pokraj gola, a sedam je bilo blokirano. Varaždinci su ukupno uputili 15 udaraca, četiri na gol, sedam pokraj, dok je četiri bilo blokirano.

Prema Sofascoreu najbolji igrač bio je upravo F. Brodić (7.8), dok su 7.7 dobili domaći Nikola Vujnović, Josip Mitrović, Jurica Pršir i gostujući golman Oliver Zelenika.

Gorički navijači sigurno žale za neiskorištenim prilikama u prvom poluvremenu, ali nije nevažno niti ući u prvenstvo neporažen. Remi je, kao što smo već rekli, najpravedniji završetak.

I sljedeće kolo Gorica će igrati pred domaćom publikom. Na gorički Gradski stadion u subotu stiže Lokomotiva. Utakmica počinje u 18:45 sati.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare