Uhićena i pritvorena dvojica muškaraca: Proizvodili barut kojim su rušili stabla u šumi

barut
Ilustracija: Pixabay

Policija je prijavila 35-godišnjaka i 73-godišnjaka koji su na području Vrbovca ilegalno proizvodili barut s kojim su rušili stabla u šumi.

Policija sumnjiči 35-godišnjaka da je prije otprilike dvije godine preko interneta prikupio informacije kako stvarati barut, a u tom naumu pomogao mu je 73-godišnjak. Ni jedan ni drugi za tu djelatnost nisu imali odobrenje nadležnog tijela, izvijestila je u utorak Policijska uprava zagrebačka.

Dvojac je potom, nakon što bi pilili i rušili motornom pilom stabla u šumi na području Vrbovca, zabijali u trupce željeznu kapsulu s barutom i fitiljem kućne izrade. Zatim bi kapsulu lancem omotali oko trupaca stabala i zapalili fitilj koji je tijekom aktivacije uzrokovao pucanje trupaca.

Osumnjičeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja završili u pritvoru, a protiv njih su podnijete kaznene prijave Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Tereti ih se za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te pokušaj dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare