Nakon osam tjedana: Prekida se štrajk sudskih službenika. Ponudu Vlade prihvatilo nešto više od 50 posto štrajkaša

prekida
Foto: Sindikat

Nakon osam tjedana prekida se štrajk sudskih službenika. Ponudu Vlade o 12 posto povišice i povlačenje odluke o neplaćanju dana u štrajku od 47 podružnica sindikata prihvatilo je njih  25.

– Štrajkaški odbor odlučio je većinom glasova da se ponuda Vlade prihvaća uz jedan glas protiv. Nakon potpisivanja sporazuma s Vladom donijet će se odluka da štrajk prestaje – rekla je u srijedu Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Izjasnilo se nešto manje od 3.000 članova, a nešto više od 50 posto glasalo je za prekid štrajka i prihvaćanje ponude.

– Odluku o prekidu donijet ćemo nakon potpisivanja sporazuma s Vladom. S ministrom Malenicom se nismo čuli, ali vidjet će da prihvaćamo ponudu. Štrajk je na snazi dok se ne potpiše sporazum, ali vjerojatno već od petka ljudi mogu početi raditi. Ostvarili smo preko 50 posto zahtjeva – kazala je Šušković.

-Članovima smo pripremili kalkulator novog stanja, sa 12 posto povišice. Tako članovi sami mogli vidjeti kako se to reflektira na njih. Moramo ipak sagledati i ishod memorandumom koji je rezultat pritisaka i štrajka. Primjerice, prosječan koeficijent namještenički, 20 godina staža, gotovo 80 eura povišice uz ovaj memorandum. Najveća plaća nije dosegnula 1.000 eura. S početnom plaćom od 1.000 eura želimo privući mlade u sustav, ali tu se razilazimo u mišljenju s Vladom – rekla je Šušković.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare