Ministarstvo obrane najavilo: U četvrtak i petak moguće probijanje zvučnog zida. MIG-ovi imaju redovite letačke aktivnosti

letačke
Foto: MORH / M. Karačić

Iz Ministarstvo obrane za četvrtak i petak su najavili redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a na velikogoričkom području.

– U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u četvrtak, 27. srpnja, u popodnevnim satima i petak, 28. srpnja, od 8 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske te Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – najavili su iz Ministarstva obrane.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare