PREPORUKA ZA ČITANJE Stigao „Stup od ognja“ dugoočekivani nastavak slavnog serijala Kena Folletta

ognja
Foto: Pixabay / Znanje

Na police hrvatskih knjižara stigla je dugo očekivana knjigaStup od ognja“. To je treći dio slavne književne sage Kingsbridge, proslavljenog britanskog pisca trilera i povijesnih romana Kena Folletta.

Radnja je smještene u Englesku u 16. stoljeću, roman prati sukob između protestanata i katolika, te intrigantne političke igre u vrijeme vladavine kraljice Elizabete I., šeste i posljednje vladarice dinastije Tudor. Vrijeme je to u kojem se Europa okreće protiv Engleske. Pretendenti na Elizabetino prijestolje poduzimaju vrlo agresivne korake, a odlučna mlada kraljica, štiteći svoj život i položaj, osniva prvu tajnu službu kako bi na vrijeme saznala za moguće atentate i ostale oblike pobune.

U središtu složene i napete priče nalaze se mladi Ned Willard, tajni kraljičin agent, Margery Fitzgerald, žena koja je osvojila Nedovo srce iako je pripadnica bogate i moćne obitelji koja se protivi protestantskoj reformaciji, te Rollo Fitzgerald, njezin ambiciozni brat koji se u složenom manevru okreće protiv vlastite obitelji.

Tijekom turbulentnih godina političkih i vjerskih previranja, čini se da je ljubav Neda i Margery osuđena na propast, jer vjerski ekstremizam poprima sve veće razmjere. Dok Elizabeta odolijeva na prijestolju, držeći se svojih načela, zaštićena malom, posvećenom skupinom domišljatih špijuna i hrabrih tajnih agenata, postaje jasno da pravi neprijatelji – tada kao i danas – nisu nužno oni drugačije vjere. Prava bitka odvija se između onih koji vjeruju u toleranciju i kompromis i tirana koji bi svoje ideje nametnuli svima – bez obzira na cijenu.

Remek djelo za ljubitelje povijesne fikcije

“Stup od ognja” pravo je remek djelo koje će privući ljubitelje povijesne fikcije, ali i šireg čitateljskog kruga koji cijeni dobru priču i napetu radnju.

Ken Follett (1949) britanski je pisac trilera i povijesnih romana. Dosad je prodao više od 100 milijuna primjeraka svojih knjiga. Rođen je u Cardiffu, u Walesu, a roditelji su mu kao djetetu branili da gleda televiziju i filmove, zbog čega je rano razvio ljubav prema čitanju.

Kad je navršio deset godina, obitelj se preselila u London, u kojem je Follett studirao filozofiju i uključio se u politiku. Već 1978., kada mu je objavljen prvi roman “Eye of the Needle”, postao je međunarodno poznat i bogat. Svi njegovi romani koji su uslijedili također su postali bestseleri.

Prijevod na hrvatski potpisuje Damir Biličić, a knjigu je objavio Porto Volabre.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare