Apsurdi neradne nedjelje u trgovinama: Velika Gorica kao grad duhova, ali uz prometnu gužvu kod Kauflanda, a po kruh možete i na benzinsku…

neradna nedjelja kaufland
Neradne nedjelje u trgovinama Kauflanda - nema / Foto: Gorica.info

Neradne nedjelje u trgovinama primjenjuju se od početka srpnja. No, ovaj vikend je nedjelji bez šopinga dodao i subotu (zbog prazinka Dana domovinske zahvalnosti), pa po prvi puta imamo i vikend bez kupovine kojeg su, sudeći prema situaciji u Velikoj Gorici danas prije podne, ipak brojni građani dočekali nepripremljeni.

velika gorica
U većem dijelu Velika Gorica danas je podsjećala na grad duhova

Velika Gorica je danas prazna, dijelovi grada oko tržnog centra stvarno podsjećaju na grad duhova – na cestama tek poneki automobil, plavi autobus ZET-a na stanici čeka rijetke putnike, kiša dosadno rominja, nigdje nikoga…

velika gorica
I na Zagrebačkoj ulici kod suda nema nikoga

I tako je sve do goričkog Kauflanda oko kojeg je pravo opsadno stanje. Parking tog trgovačkog centra doslovce je premali da bi primio brojne kupce. Gužva podsjeća na predbožićno vrijeme sumanute prekomjerne potrošnje.

Zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta povremeno se stvraju i veće kolone na ulazu na Kauflandov parking, a u kolonama čeka i po desetak ili čak i više automobila.

Osim Kauflanda koji radi do 20 sati, danas je u Velikoj Gorici otvoren i Eurospin (do 20 sati), dvije trgovine Studenca (Trgu kralja Tomislava 9 i na Radićevu trgu od 8 do 14 sati), te Konzum u Kurilovcu (do 13 sati).

Neradne nedjelje donijele su još jedan apsurd – po kruh možete skoknuti i do ponekih benzinskih postaja!? Prema pisanju Jutarnjeg lista Inine benzinske postaje koje u svom sastavu imaju i Fresh Corner, mjesto su gdje se može kupiti kruh.

ina
Apsurdi neradne nedjelje – po kruh na benzinsku!? / Foto: Gorica.info

Jutarnji navodi izjavu zaposlenika jedne Inine benzinske koji kaže da nude samo jednu vrstu kruha (rustiku), koji na postaju stiže smrznut i tamo se peče, a cijena mu je 1,33 eura. No, navodno su sve zalihe tog kruha rasprodane još jutros.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare