Ako želite imati više novca: Nabavite krasulu, biljku koja se lako uzgaja i donosi blagostanje u kuću Od kasnog proljeća do kraja ljeta krasula može biti na balkonu ili terasi, ali ne na izravnom suncu jer će dobiti opekotine

krasulu
Foto: Susan Wilkinson / Unsplash

Jedni je zovu japansko drvo novca, za druge je drvo žada, a u našim krajevima je poznata pod imenom krasula. Ova zimzelena biljka zahvalna je za održavanje, voli svjetlost, ali ne izravne jake sunčeve zrake.

Krasula se iz Japana proširila u susjednu Kinu, a odatle po cijelom svijetu. U Aziji je toliko omiljena da se prenosi s generacije na generaciju. U nekim zemljama se poklanja mladencima jer se vjeruje da donosi sreću i blagostanje u obitelj.

krasulu
Foto: Gorica.info

Poklonici Feng shuia tvrde da ćete imati više novca ako krasulu postavite pokraj ulaznih vrata s desne strane.

Krasula je iz porodice sukulenata, u listovima skladišti vodu i zato je treba pažljivo zalijevati. Sadi se u zemlju koja odgovara i kaktusima, a na dno teglice dobro je staviti šljunak ili lomljenu ciglu da voda lakše oteče iz posude kako ne bi došlo do propadanja korijenja.

Krasula od kasnog proljeća do kraja ljeta može biti na balkonu ili terasi, ali ne na izravnom suncu jer će dobiti opekotine. Tijekom ljeta treba je češće zalijevati, ali prvo provjerite je li se zemlja osušila.

Ako se o krasuli dobro brinete ona će vas nagraditi sitnim prekrasnim bijelim cvjetovima.

krasulu
Foto: Unsplah

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Domaći Dečko
Domaći Dečko
2 years ago

How yes no, kak bi se reklo 🙂