Na poligon Mičevec stigle buduće zvijezde autoindustrije: Posjetitelje očekuju zanimljiva događanja i atrakcije jurilica

autoindustrije
Foto: Josip Škof / TZ Velike Gorice

Studenti iz cijelog svijeta sa svojim bolidima stigli su u Mičevec gdje je u ponedjeljak počelo automobilističko natjecanje Formula Student Alpe Adria. Više od 50 boxeva ispunjeno je bolidima jednosjedima koje su izradili studenti iz Europe, Kanade, Izraela, Egipta…Među njima su zasigurno i buduće zvijezde autoindustrije.

Već su odrađene i prve probe, a najatraktivnije vježbe prvog dana bili su skokovi iz bolida. Vozač ima pet sekundi da izvadi volan, oslobodi se pojasa i iskoči van.

Najveća atrakcija za gledatelje bit će u petak i subotu. Posjetitelji će uživati u auto crossu, fotografiranju sa svim bolidima, formacijskom krugu po stazi. Tu je i finale statičkih disciplina, utrka izdržljivosti te posebne atrakcije za djecu. Gledatelji mogu razgledati sve izloženo uključujući i bolid Formule 1 iz tima HAAS.

autoindustrije

Natjecanje je okupilo više od 1500 mladih inovatora koji će se natjecati u nekoliko kategorija gdje će moći pokazati svoju stručnost i inovativnost pred nekim od najkompetentnijih ljudi autoindustrije.

I Hrvatska ima predstavnike jer su tri tima razvila bolide. To su studenti iz Zagreba, Rijeke i Splita. Na trkaću pistu prvi put će izići dvije formule zagrebačke ekipe FSB Racing Team, i to Taurus i VulpesD.

Formule studenata ocjenjivat će stručnjaci iz samog vrha autoindustrije kao što su formula 1, Aston Martin, Porsche Engineering, Rimac Technology, Bugatti Rimac, Mercedes AMG Formula E, AVL, McLaren Racing i Ferrari.

Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, a za ostale se ulaznice mogu kupiti u sustavu Entrio.hr ili na ulazu na poligon Mičevec.

Partneri projekta su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Grada Velike Gorice.

autoindustrije

autoindustrije

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare