Danas je nužan poseban oprez: Vrhunac je toplinskog vala, temperature idu do 37 °C, za naše područje na snazi je crveni meteoalarm

vakula
Foto: Gorica.info

Danas je vrhunac ovog toplinskog vala, na snazi je crveni meteoalarm za šire zagrebačko i velikogoričko područje. Meteorolozi upozoravaju građane na poseban oprez.

Evo upozorenja:

Toplinski val. Maksimalna temperatura viša od 36 °C; Minimalna temperatura viša od 20 °C
PODUZMITE MJERE, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama.

To potvrđuje i prognoza za danas:

Sunčano i vrlo vruće. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 37 °C.

Jučer je također bio težak, vruć i sparan dan, a danas će biti, sudeći prema prognozama, još teže. Najviša dnevna temperatura jučer izmjerena u Velikoj Gorici (na mjernoj postaji na zračnoj luci) bila je 35 stupnjeva Celzijevih.

Sutra nam slijedi nešto manje vruć dan, a meteoalarm se spušta iz crvenog u narančasti za naše područje. Vrhunac toplinskog vala, dakle, trebao bi biti iza nas. Najviša dnevna temperatura u nedjelju trebala bi doseći 35 stupnjeva.

Potom slijedi promjena vremena. Temperature će već u ponedjeljak popodne pasti, ali tada će nam opet zaprijetiti nevrijeme s mogućim olujnim vjetrom, grmljavinom i jakom kišom. U utorak najviša dnevna temperatura ne bi trebala prijeći 25 stupnjeva, ali će i dalje biti velika mogućnost jakih nevremena na našem području.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare