Bruno Škrinjarić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Ironmanu: Do cilja mu je trebalo manje od pet sati

bruno
Foto: MK Velika Gorica

Bruno Škrinjarić, član i tajnik Maraton kluba Velika Gorica, sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Ironmanu 70.3 triatlonu koje je održano u Lahtiju u Finskoj. Bruno je do cilja stigao za 4 sata 47 minuta i 42 sekunde. Iako nije najzadovoljniji nastupom, činjenica da je u prvoj polovici poretka svih muških natjecatelja, je za pohvalu – istaknuli su iz MK Velika Gorica.

Radi se o disciplini srednje dugog triatlona ili half Ironmana, koja uključuje 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21,1 km trčanja. Na natjecanju u Finskoj ukupno je nastupilo oko 3500 muških i isto toliko ženskih natjecatelja iz cijelog svijeta.

Uvjeti za plivanje su bili teški

– Plivački dio utrke se odvio u jezeru s temperaturom vode od 17 stupnjeva, a vani je bilo prohladnih 15 stupnjeva. Zbog tako niske temperature plivalo se u neoprenskim odijelima. Nakon izlaska iz jezera i prelaska na biciklistički dio utrke Finska je pokazala svoje pravo lice te su nas praktički do kraja bicikla pratili kiša i vjetar.

bruno

U tim se uvjetima nisam baš najbolje snašao, jednostavno se nisam mogao ugrijati, i ruke su mi drhtale cijelo vrijeme. U takvim sam se uvjetima više koncentrirao na samu stazu, na uvjete na cesti, cilj mi je bio samo doći u jednom komadu do druge tranzicije i prelaska na trčanje.

“Trčanje mi je bilo kao nedjeljni trening”

Razveselio sam se trčanju kao malo dijete jer sam znao da ću napokon malo zagrijati. Trčanje sam odradio standardno dobro, više kao neki dužinski trening nedjeljom – kazao je Bruno.

Gorički maratonac nije baš najsretniji postignutim rezultatom.

– Ovo nije bila baš moja reprezentativna utrka, pa se neću hvaliti rezultatom. Zaredale su mi se sad dvije utrke iz jednog ekstrema u drugi. Prije nešto više od mjesec dana na utrci u Salzburgu sam dobio sunčanicu uz užasno visoke temperature, a sada me omela pothlađenost zbog kiše, vjetra i niske temperature. Nadam se da će sljedeća utrka biti u sredini između ova dva ekstrema i da će vremenski uvjeti biti nešto povoljniji. Slijedi mali oporavak, pa onda još jedan trening blok prije moje sljedeće utrke u Petrčanima krajem rujna – kazao je Bruno.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare