Sve je spremno: Brojni Velikogoričani krenut će u subotu ujutro na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

zavjetno
Za povratak autobusom treba se prijaviti u Župni ured

I ove godine brojni se Velikogoričani pripremaju u subotu, 2. rujna krenuti na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu.

Na hodočašće se kreće ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u 5 sati, dalje se ide kroz Rakarje, Kobilić te Šćitarjevo u kojem se oko 7.30 sati ulazi na autoput prema Varaždinu do Soblinca gdje je obično pauza kod župne crkve.

Hodočašće se nastavlja preko Prepuštovca do Kašine te od Kašine preko Laza do Marije Bistrice u koju bi hodočasnici trebali stići u popodnevnim satima.

Hodočasnike će tradicionalno u Ščitarjevu dočekati doručak za što će se pobrinuti brojne udruge.

zavjetno
Hodočasnike će pratiti i hitna pomoć

U Mariji Bistrici sveta misa bit će služena u 18 sati.

Ovo je 32. hodočašće kojim Velikogoričani zahvaljuju Majci Božjoj Bistričkoj što je sačuvala naš grad od ratnih razaranja.

Davne 1991. tadašnji župnik velikogoričke župe Navještenja BDM monsinjor Josip Frkin dao je zavjet Mariji da ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, vjernici će hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj i natrag. Godinu dana kasnije velikogorički vjernici krenuli su na zavjetno hodočašće i od tada svake godine početkom rujna hodočaste u Mariju Bistricu.

Iz Marije Bistrice za hodočasnike je organiziran prijevoz za Veliku Goricu, ali treba se javiti u župni ured i rezervirati mjesto u autobusu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare