Prisjelo mu trgovanje kriptovalutama: Naivni muškarac ostao bez ušteđevine. Prevarantima uplatio 28 tisuća eura

kriptovalutama
Foto: Markus Spiske / Unsplash

Želja za brzom zaradom skupo je koštala 57-godišnjeg muškarca koji ne samo da nije ništa zaradio već je ostao bez ušteđevine. Sve je počelo u svibnju ove godine kada je prevareni muškarac na društvenoj mreži pronašao oglas za trgovanje kriptovalutama.

– Nakon uplate novca za kupovinu kriptovalute primio je više telefonskih poziva s inozemnih telefonskih brojeva u kojima ga se tražilo da uplati novac za proviziju, osiguranje i porez na temelju ostvarene dobiti.

Muškarac je u više navrata uplatio zatražene iznose, ali dobit od ulaganja u kriptovalute nije dobio, čime je oštećen za više od 28 tisuća eura – objavila je policija.

I 61-godišnja žena nasjela na obećanja prevaranata

Bez novca je ostala i 61-godišnja žena koja je također policiji prijavila prevaru. I ona je na društvenoj mreži pronašla oglas za kreditiranje. Kontaktirala je oglašivača kojem je ustupila svoje osobne podatke i podatke o bankovnom računu.

Za isplatu kredita od 61-godišnjakinje je u tri navrata zatražena uplata novca za javnobilježničke troškove i porez. No nakon uplate svih troškova odnosno više dvije tisuće eura, kredit nije dobila.

Iz policije upozoravaju građane kako je potreban dodatan oprez prilikom ulaganja ili kreditiranja preko oglasa na društvenim mrežama jer je velik dio takvih oglasa lažan i cilj im je prevara.

Posebno treba biti sumnjičav prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit, a kod kreditiranja vrlo povoljne uvjete za realizaciju i otplatu kredita.

Prije ovakvih novčanih transakcija bilo bi dobro zatražiti nepristrani financijski savjet. Ako ste jednom uložili u prevaru, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše podatke drugim prevarantima zato se čuvajte budućih prevara – upozoravaju iz policije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare