Počinje nova izložbena sezona u Galeriji Trumbetaš: Goričkoj publici predstavlja se Jure Dropulić s motivima istarskih krajolika

jure dropulić
Foto: POU VG

Počinje nova izložbena sezona u Galeriji Trumbetaš u Pučkom otvorenom učilištu. Prva samostalna izložba autora Jure Dropulića pod nazivom „Istarski motivi“ otvara se u petak u 18 sati. Dropulić će se goričkoj publici predstaviti s trideset ulja na platnu koji prikazuju motive istarskih krajolika.

– Autor kombinira realističnu (ponegdje i hiperrealističan prikaz vegetacije) i kubističku likovnu formu izrazito plošnu, a kojom prikazuje arhitekturu istarskih mjesta. Koloritno je smišljen i mekan. Iz ciklusa je vidljivo, da mu je s prethodnim definiranim promišljanjem samouvjereno pristupio te da ga je uspješno i realizirao – stoji u najavi izložbe.

jure dropulić

Opisujući ciklus Dropulić ističe kako su ga oduševili istarski gradići na bregovima.

– Počinjem to slikati. Umjesto hladnih plavih boja prelazim na tople boje. Slike mi govore i tjeraju me da ih pokažem. I dugo mi je trebalo! Gdje da ih pokažem? Na internetu. Ne volim baš nove tehnologije. Previše je to hladno. Slika se mora vidjeti uživo jer ona diše svojom vibrom. Želim biti na čisto kako se to sviđa drugima. Ne želim više sebe zavaravati. Neka ljudi kažu – poručuje Jure Dropulić.

Izložbu će otvoriti Jurica Škofač, a možete je razgledati do 8. rujna.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare