Ne propustite “Petek na Gorice” pored Muzeja Turopolja: Čekaju vas bogati sadržaji, štandovi domaćih proizvođača, radionice i još puno toga

gorice
Foto: TZ Velike Gorice

Petak je sajmeni dan u Velikoj Gorici, a danas možete posjetiti i „Petek na Gorice“, novu manifestaciju koju pored Muzeja Turopolja organizira Turistička zajednica. Petek na Gorice počinje u 11 sati i traje do 17 sati.

Posjetitelje čekaju gastro delicije na Mljac placu. Svoje proizvode nudit će lokalni OPG-ovi, Turopoljski štrukli „CIPOV“ by Ivana Belošević, turopoljska craft piva koja se krije iza naziva Dekli’ca, O’Tur i Mogut, domaći kolači od sezonskih namirnica koje će pripremiti članice KUD-a Gradići, domaći pekmez i likeri od aronije i bobičastog voća OPG Goge Brozović.

Mlin Pukanić ponudit će ukusne kiflice, kruh i tjesteninu, a svježi sir i vrhnje stiže iz Mini sirane Kolarić. Zdrav i ukusan domaći med nudi OPG Antolčić i OPG Balažić, fine pekmeze pripremile su članice Društva žena Anđela Lovreković iz Mraclina.

Svi željni tradicionalnih suvenira, rukotvorina i nakita mogu svratiti na Art plac na kojem će lokalni obrtnici (KUD Čiče, obrt Mogut, Megy design i obrt Amalija, Modni salon Ivančica, MartArt-Turopolka, OPG Benjamin) pokazati svoje umijeće. Kupiti možete suvenire i torbe s turopoljskim motivima, ručno izvezene odjevne predmete, šalice, magnete, slike, nakit, ukrase za dom, heklane haljine, cvijeće i još mnoga po posebnim cijenama za ovu priliku.

Besplatna radionica za klince

Popodnevni dio rezerviran je za radionice. Za klince je organizirana besplatna radionica izrade privjeska čardaka 3D olovkom koju će voditi Josip Kos iz Mraclina. Radionica će se održati u Centru za posjetitelje od 16 do 17 sati. Svi koji žele sudjelovati, trebaju poslati svoje podatke na tzvg@tzvg.hr.

Za one nešto starije, tu je radionica slikanja Paint&Wine by DadArt. Radionica, na kojoj će se slikati drvene kapelice, traje dva sata, od 17 do 19. Promo cijena ove radionice je 10 eura.

Ivana Jurmanović Dandić, na društvenim mrežama poznata kao Veravi ručni rad, podučavat će vezenje. Tema je „Pušlek cvijeća, a radionica ručnog veza također je od 17 do 19 sati.

– Radionica je namijenjena za sve žene koje žele utišati misli, opustiti se, potaknuti kreativnost i naučiti nešto novo. Prijaviti se možete na e-mail veravi.rucnirad@gmail.com. Promo cijena je 20 eura i uključuje dvije čaše vina.

Spomenimo kako će gorički Crveni križ povodom Svjetskog dana prve pomoći, educirati  učenike prvih razreda Srednje strukovne škole te građanima pokazati osnovne postupke prve pomoći.

Upoznajte goričke klubove, mlade sportašice i sportaše

Danas možete upoznati i goričke sportske klubove jer Zajednica športskih udruga Velike Gorice obilježava Hrvatski olimpijski dan. Višesatni program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana također počinje u 11 i traje do 14 sati u parku kod Muzeja Turopolja.

U program sudjeluju članice Zajednice: Ženski rukometni klub Udarnik, Košarkaški klub Velgor, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Karate klub Velika Gorica, Plesni klub Megablast, Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Taekwondo klub Gorica, Cheerleading klub Vegasice i Maraton klub Velika Gorica.

Sportski klubovi će kroz program predstaviti svoje aktivnosti praktičnim prikazom rada i sporta kojima se bave, prikazati trening, upoznati javnost o svojem radu i rezultatima u lokalnoj i široj zajednici kroz neposredni razgovor i komunikaciju te podijeliti brošure i promidžbene materijale.

Vidimo se kod Muzeja Turopolja!

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare