Muška mladež DVD-a Ribnica pobjednici Državnog prvenstva: Idu na Vatrogasnu olimpijadu sljedeće godine

ribnica
Foto: DVD Ribnica

Muška mladež DVD-a Ribnica pobjednici su Državnog prvenstva vatrogasne mladeži održanom u Novalji na Pagu. Pobjeda im je omogućila odlazak na Vatrogasnu olimpijadu koja će se sljedeće godine održati u Italiji.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije može biti posebno ponosna jer osim muške mladeži DVD-a Ribnica u ovom odjeljenju, drugo mjesto osvojili su članovi DVD Ostrna, dok su kod ženske mladeži članice istog društva bile treće.

Foto: DVD Ribnica

“Kroz ovakva natjecanja razvijaju se znanja i vještine”

Zapovjednik DVD-a Ribnica i voditelj ekipe Mario Stipetić bio je jako ponosan na svoje dečke i osvojeno prvo mjesto.

– Pokazali su da se trud i rad isplate. Ponosan sam na njih i njihovo shvaćanje vatrogastva jer kroz ovakva natjecanja razvijaju znanja i vještine koje će im biti od koristi i u vatrogasnim intervencijama u budućnosti – kazao je Stipetić.

Predsjednica DVD-a Anita Rajković Mravec kazala je kako je ponosna na cijeli DVD, na sve članove koji svojim angažmanom doprinose ovakvim rezultatima. Zahvalila je roditeljima koji su punim povjerenjem svoju djecu upisuju u DVD Ribnicu. Poručila je kako se vatrogastvo u Ribnici voli i živi.

– Nastavit ćemo i dalje raditi istim trudom i entuzijazmom svih voditelja i uprave društva – rekla je predsjednica Anita Rajković Mravec.

Na Državnom natjecanju sudjelovalo sedam ekipa iz naše županije

Natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske. S područja Zagrebačke županije sudjelovalo je sedam ekipa. U kategoriji mladež muška: DVD Ribnica, DVD Ostrna, DVD Gornji Desinec i DVD Petrovina, a u kategoriji ženska mladež: DVD Gornji Desinec, DVD Ostrna i DVD Staro Čiče.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je veliku zahvalu u ime predsjednika Vlade i čestitao voditeljstvu, svim zapovjednicima, sudcima, trenerima, roditeljima.

– Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva. Posebno čestitam pobjedničkim ekipama koje su se plasirale u Trentino, a zahvalu upućujem domaćinima DVD-u Novalja, Vatrogasnoj zajednici Ličko – senjske županije i neka nam živi hrvatsko vatrogastvo – zaključno je rekao Tucaković.

Foto: DVD Ribnica

Državno natjecanje organizirala je Hrvatska vatrogasna zajednica uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i DVD-a Novalja.

Podsjetimo, na Vatrogasnoj olimpijadi, održanoj prošle godine u Sloveniji, ženska „A“ ekipa DVD-a Ribnica osvojila je prvo mjesto. Bio je to povijesni uspjeh za DVD Ribnicu, vatrogasce Zagrebačke županije, ali i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji je izuzetno jako, vatrogasci su uvijek prvi kada nekome zatreba pomoć, što su najbolje pokazale poplave koje su krajem srpnja pogodile naše područje. Imamo 260 dobrovoljnih vatrogasnih društava i oko 3500 operativnih vatrogasaca.

*** Tekst je dio projekta Naša županija ***

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare