Kažnjen jedan BBB za sukob s Toricidašima u Velikoj Gorici: Dobio 50 eura globe jer se na ulici “ponašao na naročito drzak i nepristojan način“

Nakon tučnjave na goričkim ulicama (gore), Torcidaši su nastavili divljanje i na tribinama stadiona

Rijetko se tko sjeća masovne tučnjave nogometnih huligana iz veljače prošle godine koja je šokirala Veliku Goricu. U Zagrebačkoj ulici tada su se potukli Bad Blue Boysi (BBB) i pripadnici Torcide. Općinski sud u velikoj Gorici upravo je objavio presudu i kaznu koja je izrečena 23-godišnjem Velikogoričanu koji je sudjelovao u tučnjavi. Kažnjen je s novčanom kaznom od 50 eura, ali je oslobođen plaćanja sudskih troškova.

Proglašen je krivim jer se 5. veljače 2022. u 14:20 sati u Zagrebačkoj ulica 37 kao pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boysa na ulici ponašao na naročito drzak i nepristojan način, navodi se u presudi.

Mladi navijač, koji inače radi kao konobar u obližnjem kafiću, napustio je svoje radno mjesto i uključio se u fizički obračun između pripadnika navijačkih skupina Bad Blue Boys i Torcide.

Navijači su se mlatili šakama i nogama, a sve je to bila nasilna uvertira u utakmicu HNK Gorice i Hajduka koja je počela nešto kasnije.

Prilikom tučnjave okrivljeni je s ostalim sudionicima zaustavio promet u Zagrebačkoj ulici kod Pučkog otvorenog učilišta, te je na taj način uznemirio javnost i u potpunosti blokirao odvijanje prometa ulicom, navodi se u presudi. Sutkinja je utvrdila da je mladić time počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je novčano kažnjen.

Izrečena mu je novčana kazna od 50 eura. Kaznu je dužan platiti u roku od 90 dana od pravomoćnosti ove presude. Ukoliko u zadanom roku plati 2/3 izrečene novčane kazne smatrat će se da je kazna u cjelini plaćena. Sud ga je oslobodio pripadnika BBB-a plaćanja troškova prekršajnog postupka.

Mladić se inače nije pojavio na sudu, telefonski se ispričao da ne može doći zbog službene spriječenosti.

Ta je tučnjava šokirala Velikogoričane. Stanari okolnih zgrada svjedočili su scenama koje dotad nisu bile viđene u našem gradu. Masovna tučnjava, paljenje baklji, urlici, zapomaganje… Na kraju je na asfaltu ostao jedan huligan kojeg su ostali ubacili u automobil. Bio je tamo i jedan kombi, pa se nagađa da se radilo o onima koji podupiru gostujući klub.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare