Vinski festival “Via vino” donosi lov na tartufe, modnu reviju, koncerte i to sve uz vrhunsku kapljicu domaćih proizvođača

vinski festival
Foto: TZ Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je novo izdanje vinskog festivala „Via vino“. Prvo ovogodišnje događanje održat će se 22. rujna u Turopoljskom lugu, a program će završiti 14. listopada na Plešivici.

Zadnjeg dana ljeta, 22. rujna u Turopoljskom lugu i Lugarnici Čardak posjetitelji će imati prilike sudjelovati u vođenom lovu na tartufe. Iskustvo za pamćenje bit će nagrađeno vrijednim ulovom, crnim blagom koje raste ispod zemlje. Nakon lova, uživati će se u aromatičnim, autohtonim jelima uz nezaboravne pjenušce i jantarna vina, jedne od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija. Čarobnu šumsku večer obogatiti će glazbeni taktovi dobro poznatog Damira Kedže.

Posjetite legendarno imanje Modić-Bedeković i uživajte u modi uz rosé vina i pjenušce

Već sljedećeg vikenda, u subotu 30. rujna “Via vino” povezuje umjetnost, modu i naravno, vina. Pod zvjezdanim nebom, posjetitelje očekuje predstavljanje nove kolekcije modnog dizajnera Zorana Mrvoša. Kolekcija inspirirana sestrama Bedeković, održat će se u Kuriji Modić-Bedeković, imanju koje spada među najvrjednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske. U spomen turopoljskim frajlicama Milki i Vilmi Bedeković, koje su svoj život posvetile umjetnosti, kulturi i podučavanju drugih žena, ovu dvorsku večer prate rosé vina i pjenušci uz glazbeni nastup Meritas i Jane.

Kraljevski vinski party

Petak, 6. listopada rezerviran je za kraljevski doživljaj koji spaja tradiciju i suvremenost Prigorja u vinariji Puhelek-Purek. Nagrađivana vinarija prepoznata na svjetskom nivou, za svoja vina osvojila je i Decanterovo zlato, jednu od najprestižnijih svjetskih vinskih nagrada. Posjetitelji će kušati i zelinski dragulj, monosortna vina od kraljevine dostupna samo na ovoj vinskoj cesti. Kraljevsko izdanje upotpunit će organski kokteli, pjenušci i nezaboravna večer na otvorenom uz moderne taktove najboljih DJ-eva.

Open-air koncert na vinskoj cesti

Velika završnica “Via vino” održat će na Plešivici, 14. listopada na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Slikoviti plešivički brežuljci i padajući vinogradi postaju glazbena pozornica koju preuzima Filip Rudan. Nakon rasprodanih zagrebačkih koncerta i nagrade Porin, ovo će biti večernji koncert na otvorenom za pamćenje. Plešivica je kao jedna od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija, poznata po spektakularnim pjenušcima koji će biti u glavnoj ulozi. Osvježavajući kokteli, jela inspirirana tradicijom i autohtonim namirnicama i ugodna  jesenska večer na čarobnoj Plešivici, obećavaju još jedan nezaboravan doživljaj.

vinski festival
Foto: TZ Zagrebačke županije

– Nastojimo svake godine obogatiti program “Via vino”, nagrađivanog festivala posvećenog kulturi vina i stola, ali i zelenom odmoru te povratku prirodi. Nakon prva dva izdanja i rasprodanih događanja, ove godine pozivamo sve dosadašnje i buduće posjetitelje, ljubitelje prirode, istraživanja i gastronomije da nam se pridruže na novim lokacijama uz nikada bogatiji program festivala. Ove smo godine posebno istaknuli održivu notu svega što radimo, pa ćemo uz lokalnu ponudu ića i pića imati i održivu modu lokalnog modnog dizajnera. Sve što vam treba pronaći ćete u Zagrebačkoj županiji, odmor po mjeri čovjeka – kazala je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare