HVIDRA organizira tradicionalnu memorijalnu utrku od Pokupskog do Golubice u Velikoj Gorici: Pozivaju građane da im se pridruže

memorijalnu
Foto: HVIDRA VG

Šesta tradicionalna memorijalna utrka u organizaciji HVIDRE Velika Gorica, koja se trči u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, održat će se u nedjelju,15. listopada.

Utrka će simbolično povezati prvu crtu obrane našeg grada i Turopolja (Most na rijeci Kupi u Pokupskom) i spomen obilježje Golubica u Velikoj Gorici.

Start je u 9 sati u Pokupskom na mostu na Kupi, nakon čega će trkači krenuti duž 36 km staze do Velike Gorice.

Foto: HVIDRA VG

– Ova utrka zamišljena je i održava se kao naša trajna zahvalnost svim braniteljima koji su položili svoje živote za našu slobodnu Hrvatsku – rekao je Željko Klasnić, predsjednik HVIDR-e Velike Gorice.

Sudjeluju brojni gorički sportski klubovi

Svi zainteresirani trkači koji trče prvu dionicu, prvo će se okupiti u 7.30 sati kod spomenika Golubica kod gradskog groblja u Velikoj Gorici od kuda je organiziran prijevoz do Pokupskog i starta utrke.

Prva dionica trči se od Pokupskog do Kravarskog u dužini od 18 km. U Kravarskom je planiran kraći predah, te će nakon istoga trkači koji će trčati drugu dionicu od Kravarskog do Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici nastaviti utrku u dužini od 18 km.

– Utrka nema natjecateljskog karaktera i svi koji su zainteresirani mogu se javiti goričkoj HVIDR-i. Za sada su svoj dolazak potvrdili članovi Maraton kluba Velika Gorica, Atletskog kluba Žumberak, JVP Velika Gorica, Plesni klub Barbara Velika Mlaka te ako budu mogli od svojih obveza i članovi nogometne akademije HNK Gorica, Hrvački klub 1991. Velika Gorica

– Pozivamo sve naše sugrađane koji se žele priključiti pa makar i simbolično s nekoliko stotina metara u najkraćoj dionici utrke (Kolareva – Zagrebačka ulica kroz Veliku Goricu ili drugom dijelu staze), da nam se pridruže – poručio je Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnost HVIDR-e.

memorijalnu
Foto: HVIDRA VG

Nakon utrke slijedi druženje u restoranu Grof

Na početku utrke za sve poginule i nestale hrvatske branitelje bacit će se prigodni vijenac u rijeku Kupu i zapaliti lampaši na mostu, a po dolasku na cilj kod spomen obilježja Golubica također će se odat počast poginulim i nestalim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša.

Nakon utrke predviđeno je zajedničko druženje i prigodni ručak u restoranu Grof u Maloj Buni.

Prijava sudionika je besplatna, a organizatori su pripremili i prigodne poklone zahvale za sudionike.

Iz HVIDRE naglašavaju da memorijalnu utrku osigurava policija i sanitetsko osiguranje cijelom dužinom utrke, ako zatreba osiguran jeprijevoz i logistička potpora.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare