Umjesto u nedjelju u Gastru Turopolja uživat ćemo u subotu: Na meniju je Turopoljski ručak, natjecanje u pripremanju kotlovine, kolači…

turopoljski ručak
Foto: Gorica.info

Topli listopadski dani trebali bi, prema prognozama, završiti u subotu. Od nedjelje stiže zahlađenje i kiša. Zbog toga je Turistička zajednica nedjeljni program Gastro Turopolja prebacila na subotu. To znači da ćemo u subotu imati osim Dječjeg Gastra i Turopoljski ručak te bogatu ugostiteljsku ponudu. Događanja počinju u 9 sati i potrajat će sve do mraka odnosno 19 sati.

Lovačka društva pripremat će gulaš, bit će i brudeta, sarme, turopoljska svinja s ražnja, paprikaš… Za slatki dio zadužena su društva žena s ponudom domaćih kolača, štrukli, štrudli, pita, gibanica…

Održat će se i natjecanje u pripremi najbolje turopoljske kotlovine u kojem sudjeluje velik broj udruga i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijelog Turopolja. Čiji će se kotao najviše krčkati, čija će kotlovina biti najukusnija odabrat će stručni žiri.

Svoju ponudu predstavit će i domaći slastičari, vinari, a bogata ponuda proizvoda i tradicijskih suvenira, obrtnika i OPG-ova može se provjeriti na Gospodarskom sajmu, najavili su iz goričke Turističke zajednice.

Sirevi, proizvodi od buče i meda, likeri, prirodna kozmetika te rukotvorine, nakit, ukrasi… samo su dio ponude. Uz tradicionalnu izložbu jabuka, meda i drugih pčelarskih proizvoda u organizaciji Pčelarske udruge Turopolje sve posjetitelje očekuje i bogat kulturno-zabavni program u kojem će uživati nekoliko tisuća Velikogoričana i gostiju iz cijele županije.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare