Počela prodaja cvijeća za blagdan Svih svetih: Ove godine platit ćemo puno više. Za jedan grob trebat će vam gotovo 100 eura

prodaja cvijeća
Prava ponuda cvijeća stiže ovaj vikend / Foto: Gorica.info

Počela je prodaja cvijeća za blagdan Svih svetih. Na goričkom Tržnom centru tek je nekoliko prodavača sa cvijećem i aranžmanima, prava ponuda stiže za vikend uoči blagdana. Istaknute cijene pokazuju da ćemo ove godine morati dublje posegnuti u džep.

Prodavači s kojima smo razgovarali priznaju da su nešto digli cijene jer su im jako poskupjeli svi repromaterijali. No kupci koje smo jutros zatekli na Tržnom centru kažu da im se čini da su cvijeće i aranžmani poskupjeli više od 20 posto. Rijetki su jutros kupovali, više su se raspitivali za cijene.

Lončanice multiflore koje su lani koštale 25-30 kuna, ove godine cijene im se kreću od 6 do 9 eura. Krizanteme smo lani plaćali po 15 kuna, sada su tri eura. Manji aranžmani su od 20 do 30 eura, a oni veći su dvostruko skuplji.

Ako imate samo jedan grob koji trebate ukrasit i kupite jedan veći aranžman, jedan manji, nekoliko svijeća i teglu multiflore, iznos bi mogao biti i stotinjak eura.

prodaja cvijeća

Cijena cvijeća i svijeća nešto su niže u trgovačkim centrima, vrijedi pogledati kataloge i usporediti cijene.

Krizanteme multiflora u posudi u Lidlu koštaju 7,77 eura. Mala multiflora je 3,39 eura. Svježi cvjetni aranžmani su od 17,99 do 37,99 eura. U Kauflandu su multiflore u teglama većeg promjera 7,49 eura, krizanteme u tegli 9,99 eura, a buketi s tri krizanteme stoje 4,19 eura.

prodaja svijeća  prodaja cvijeća

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare