Djelatnici MUP-a muku muče s polaganjem državnog stručnog ispita: Njih čak 58 zbog pada na ispitu dobilo otkaze

ispita
Foto: Policija

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova imaju problema s polaganjem državnog stručnog ispita. Njih čak 58 dobilo je otkaze jer nisu na vrijeme položili državni stručni ispit. Otpušteno je i šest službenika zatvorskog sustava i probacije, piše N1.

Inače, državni stručni ispit moraju položiti državni službenici najkasnije u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, ili u roku od šest mjeseci ako idu na radno mjesto više razine. Svako radno mjesto ima propisan ispit određene razine, a na polaganje se može izaći maksimalno tri puta. Ako ispit na položi državni službenik dobiva otkaz. To propisuje i Zakon o policiji.

Od 1. studenog prošle godine uvedeno je polaganje elektroničkim putem, e-Državni ispit, kako bi, tvrde, sve bilo transparentnije. Novina je i da se u slučaju pada jednog predmeta mora ponavljati cijeli ispit.

– Od stupanja na snagu novog pravilnika ukupno 307 službenika Ministarstva unutarnjih poslova položilo je državni ispit u prvom polaganju, 151 u drugom polaganju, a 71 u trećem polaganju – kazali su iz MUP-a za N1.

Potvrdili su da ukupno 58 službenika do 17. listopada ove godine nije u propisanom roku položilo državni stručni ispit, pa su dobili otkaze.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare