Strašno: Netko je zapalio kip Majke Božje u kapelici pored ceste. Policija traži počinitelje

kip majke božje
Foto: DVD Pregrada

Vandali kojima ništa nije sveto zapalili su kip Majke Božje na Kunagori kod Pregrade. Vatra je znatno oštetila kip, a brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Pregrada spriječena je veća šteta. Na intervenciju su izišla s tri vatrogasna vozila i 14 vatrogasaca.

– Uništavanje kulturne baštine i vjerskih simbola nije samo kazneno djelo, već i moralno neprihvatljivo ponašanje koje vrijeđa osjećaje vjernika i našu tradiciju. Očekujemo da će policija temeljito istražiti sve okolnosti slučaja i pronaći krivce kako bi bili izvedeni pred lice pravde. Dužnost nam je da se uvijek, bilo kao pojedinac ili zajednica, suprotstavimo uništavanju bilo koje vrste spomeničke ili sakralne baštine i osudimo ovakvu vrstu ponašanja – objavio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj na društvenim mrežama.

Najavio je kako će Grad dati svu potrebnu pomoć i potporu Župi Uznesenja BDM Pregrada da se sve oštećeno i uništeno sanira i vrati u prvobitno stanje u što kraćem roku.

Apelirao je na sve građane da se suzdrže od podizanja tenzija i širenja informacija ili dezinformacija preko društvenih mreža. Umjesto toga, molimo vas da sva saznanja o ovom događaju odmah prijavite policiji kako bi se što prije pronašli i kaznili počinitelji, rekao je Vešligaj.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare