Bolje ikad nego nikad: Radnik nepravomoćno dobio spor protiv poslodavca zbog posljedica ozljede na radu koja se dogodila prije 28 godina

radnik
Foto: Pixabay

Kada je radnik bivše bjelovarske Sirele početkom 1996. godine izlazio iz kamiona i slomio lijevu bedrenu kost teško da je mogao i u najgoroj noćnoj mori predvidjeti što ga čeka sljedećih 27 godina. A dio toga je i postupak protiv poslodavca za odštetu zbog posljedica nesreće na radu. Upravo o tom postupku, koji je ovih dana dobio nepravomoćnu presudu piše portal Danica.

Pet godina nakon ozljede na radu trajao je prvi postupak za odštetu. Utvrđeno je da radnik ne snosi nikakvu odgovornost za nezgodu. Tada je radnik dobio 33.000 kuna odštete koja mu je i isplaćena.

No, zdravstveni problem tek su počeli, pa je nesretnom radniku, nakon dugotrajnog bolnog stanja, snažne šepavosti i posttraumatske nekroze glavice lijeve bedrene kosti, u svibnju 2017. godine ugrađen umjetni kuk.

Uskoro radnik podnosi novu tužbu i traži naknadu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, fizičkih bolova i straha od operacije.

U presudi, čije dijelove citira Danica, utvrđeno je da je do nezgode došlo zbog konstrukcije kamionske kabine i nepostojanja rukohvata na vozilu, pa je ulazak i izlazak bio nesiguran.

Zbog toga je radniku dosuđena odšteta od 8200 eura plus kamate od 2018. godine kada je podnesena nova tužba.

Od te 1996. godine puno se toga promijenilo. Među ostalim i Sirela je postala dio Dukata koji se sada može žaliti na ovu nepravomoćnu presudu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare