Na jakom turniru sedam medalja za Karate klub Velika Gorica: Ema Filković ponovno zlatna

ema filković
Foto: Karate klub Velika Gorica

Karate klub Velika Gorica trenutačno je u jakom ritmu natjecanja za uzrast kadeta, juniora i U21. Kadeti i juniori nastupili su u Poreču na Eurocupu Istria gdje su osvojili sedam medalja. Od toga je jedno zlato, četiri srebra i dvije bronce, a najuspješnije je ponovno bila Ema Filković u kategoriji juniorki -66 kg popevši se na najviše postolje i skupila vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku.

Eurocup Istria okupio je 648 natjecatelja iz 72 kluba i sedam država, a turnir se boduje za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2024. godine.

– Naša kadetska i juniorska ekipa je zabilježila odličan nastup i pružila odlične borbe što govori činjenica da smo izborili čak pet finala s devet natjecatelja. Ema je nakon zlata na Kupu Hrvatske ponovila veliki uspjeh i u Poreču.

Srebro su osvojili Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica i David Lovrinović, dok su Nikola Huzjak i Matea Kordić osvojili bronce.

Najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske su nastupili na ovom turniru jer je izbornog karaktera, a nas veseli kvaliteta koju imamo jer su gotovi svi naši borci u samom vrhu po kvaliteti u svojim kategorijama, ističe trener – rekao nam je trener Karate kluba Velika Gorica Goran Živković.

Na Eurocupu Istria još su nastupili Noel Jeromić i Vito Hulina, no nažalost ostali su bez medalje.

Dio mlađih natjecatelja nastupio je na zadnjem kolu Zagrebačke karate lige. Ukupno je na ligi nastupilo 14 natjecatelja, prikazali su odlične borbe s ukupnim omjerom u svim borbama 25 pobjeda i 20 poraza, kaže Živković.

Nastupili su Nika Budinski, Ema Saletović, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, Luka Lukačić, Petar Tibor, Mia Čunčić, Luka Radić, Mihael Medvedec, Luka Jukić, Ita Noršić, Sara Banović, Petar Buhin i Gabriel Kaurić.

Idućeg vikenda mlade sportaše očekuje Balkansko prvenstvo u Ljubljani koje je u širem krugu reprezentacije izborilo osam natjecatelja u uzrastima kadeta/kinja i juniora/rki.

ema filković

ema filković

ema filković

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare