Fond za zaštitu okoliša: Objavljen dugo očekivani natječaj za sufinanciranje ugradnje solara na obiteljskim kućama

obiteljskim kućama
Foto: FB

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je u srijedu javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Javni poziv namijenjen je sufinanciranju ugradnje fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju na krovovima postojećih obiteljskih kuća ili na postojećim pomoćnim građevinama koje se nalaze uz obiteljsku kuću.

Fond će sufinancirati do 50 posto troškova investicije svima onima koji su u ovoj godini u svojim kućanstvima instalirali fotonaponsku elektranu ili to namjeravaju učiniti do kraja 2023. godine.

U prvom valu na raspolaganju će biti 12.425.000 eura, a prema potrebi će se osigurati i dodatna sredstva, najavili su iz Fonda za zaštitu okoliša.

Prijaviti se mogu isključivo fizičke osobe – vlasnici obiteljskih kuća, koji su u trenutku puštanja fotonaponske elektrane u pogon u njima imali prebivalište.

Javni poziv će biti otvoren do kraja godine ili trenutka iskorištenja predviđenih sredstava.

Nastavak financiranja ugradnje sustava OIE predviđeno je i u 2024. godini, u sklopu Programa za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijednog 120 milijuna eura, za koji će Fond uskoro objaviti uvjete.

Postotak sufinanciranja za ugradnju fotonaponskih elektrana će i dalje biti 50 posto, kao i u ovom pozivu, poručuju iz Fonda za zaštitu okoliša.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare